Tăierea copacului trâmbiței - când, cât de des și cum?

Subțierea coroanei este suficientă

Deși copacul trompetei cu bile este un tip foarte prietenos cu tăierea, care nu îl ține împotriva ta chiar și atunci când vine vorba de tăierea coroanei, o spate obișnuită sau o tăietură conică este practic inutilă. În special cu copacii mai în vârstă, este suficient să se subțire doar coroana din când în când și să se taie lemnul mort sau bolnav. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă să nu scurtați doar lăstarii individuali - deoarece arborele trompetei cu bile îi place să reacționeze la o astfel de măsură prin dezvoltarea unor inestetice vene de păianjen. În caz contrar, lăstarii noi apar foarte repede chiar și după o tăiere mai radicală.

citește și

  • Arborele trompetei cu bile are o creștere mai lentă
  • Este necesară răbdarea: arborele trompetei globului trage foarte târziu
  • Arborele trompetei cu bile: florile sunt rare

Aducerea copacilor tineri în formă

Dacă ați cumpărat copacul de trompetă cu minge de la o grădiniță, vi se va recomanda să îl tăiați după plantare - dacă acest lucru nu a fost deja făcut de un specialist. O astfel de tăiere poate fi într-adevăr foarte utilă la copacii tineri, deoarece face ca coroana să încolțească mai dens. În plus, frunzele ulterioare devin adesea mai mari după aceea. Dar și aici se aplică următoarele: în niciun caz nu trebuie doar să scurtați ramurile individuale, ci să efectuați o tăiere curajoasă a arborelui capului.

Nu tăiați arborele trompetei de bilă toamna

Deoarece arborele trompetei cu bile este destul de sensibil la temperaturi foarte înghețate, nu ar trebui să-l tăiați niciodată toamna - altfel s-ar putea întâmpla ca arborele să nu aibă rezerve peste iarnă și pur și simplu să se înghețe complet. În schimb, lăstarii înghețați pot fi îndepărtați și primăvara, prin care tăierea ar trebui să se facă în mod ideal într-o zi călduroasă între februarie și aprilie. O tăiere ulterioară nu dăunează copacului trâmbiței, la urma urmei, răsare foarte târziu.

sfaturi

După o iarnă aspră sau o furtună violentă, este posibil să trebuiască să vă tăiați complet arborele de trompetă. Cu toate acestea, acest lucru nu dăunează lemnului dacă tăiați coroana deasupra punctului de altoire.