Calathea - Recunoașteți și tratați bolile (Korbmarante)

Boli cauzate de îngrijirea necorespunzătoare

Bolile reale sunt extrem de rare. Când frunzele Calathea

  • decolorează maro
  • devine galben
  • se îndoaie
  • atârnă în jos

citește și

  • Calathea îi place o locație întunecată
  • Frunze galbene pe Calathea din cauza supra-fertilizării
  • Înflorirea Calathea warscewiczii apare vara

aproape întotdeauna se datorează îngrijirii incorecte sau unei locații nefavorabile. Udarea corectă pune, în special, o problemă la îngrijirea marginii coșului.

Dacă frunzele marginii coșului se ridică seara, acesta nu este un semn de boală sau o greșeală de îngrijire. Acesta este un proces complet natural.

Frunze brune ale Calathea

Calathea devine frunze brune când a fost expus la lumina directă a soarelui. Prea puțină umiditate sau curenții de aer pot duce, de asemenea, la frunze maronii.

Frunze galbene ale marginii coșului

Dacă frunzele Calathea devin galbene, v-ați fertilizat prea bine. În acest caz, ar trebui să repotați imediat planta de apartament în substrat proaspăt. Nu trebuie să fertilizați marginea coșului timp de câteva săptămâni după transplant.

Rulare de frunze

Calathea reacționează la o locație în care este prea însorit sau prea curent cu frunze rulante. Acest simptom poate indica, de asemenea, apă insuficientă.

Frunze căzute

Marginea coșului lasă frunzele să atârne dacă stau prea uscate. Uneori poate fi, de asemenea, într-o locație curgătoare sau prea însorită. Măriți cantitățile de udare, dar evitați înghițirea apei.

Infestarea cu dăunători Calathea

Acarienii păianjen sunt destul de frecvenți atunci când umiditatea din cameră este prea mică. Puteți recunoaște o infestare prin micile pânze care se formează în axilele frunzelor.

Acoperiți substratul și așezați Calathea în duș. Ca măsură preventivă, ar trebui să creșteți umiditatea din cameră prin instalarea bolurilor de apă și pulverizarea regulată cu apă cu conținut scăzut de var.

sfaturi

Calathea este puțin necesară întreținere, dar este relativ ușor de propagat. Fie tăiați butași, fie împărțiți rădăcinile pentru a face butași noi.