Uscarea capriciilor - de la pregătire până la utilizare

Ce părți ale capriciilor sunt potrivite pentru uscare?

În principiu, puteți usca toate părțile capriciului. Cu toate acestea, în funcție de utilizarea ulterioară, există și alte metode de conservare și depozitare, posibil mai adecvate. În principiu, părțile uscate ale plantei nu sunt deosebit de potrivite pentru consumul brut, dar pot fi folosite pentru condimentarea preparatelor gătite. Dacă doriți să condimentați salatele mai târziu, vă recomandăm să faceți oțet de flori.

citește și

  • Poți să pui capricii?
  • Cât durează nasturțiul să germineze?
  • Poți crește nasturții în ghivece?

Preparate pentru uscare

Cu cât părțile plantei pe care doriți să le uscați sunt mai delicate, cu atât temperaturile de uscare ar trebui să fie mai scăzute și cu atât mai atent trebuie să tratați materialul uscat. De exemplu, florile nu sunt spălate, doar curățate la uscat. Uscați diferitele părți ale plantei separat una de cealaltă, au nevoie de timpi de uscare diferiți. Acest lucru este valabil mai ales la uscare în cuptor.

Puneți părțile uscate și complet răcite ale plantei într-un borcan închis cu șurub. Strâns închis, depozitat într-un loc întunecat și uscat, nasturțiul se va păstra câteva luni. Cu toate acestea, dacă există umiditate, există riscul formării mucegaiului.

Puteți usca ușor semințele de nasturțium la soare. Sunt comestibile și au un gust picant și fierbinte. Cel mai bine este să folosiți semințele proaspăt măcinate. Ar trebui să le păstrați și să le semănați în primăvara următoare, astfel încât să puteți conta din nou pe o recoltă bogată anul viitor.

Cele mai importante sfaturi pentru uscare:

  • Numai florile uscate la temperaturi scăzute
  • Cel mai bine este să aerisiți semințele uscate
  • Protejați produsele uscate de mucegai

Utilizarea nasturtiului uscat

Puteți prepara ceai din frunzele și florile uscate ale capriciului. Pentru o jumătate de litru de apă aveți nevoie doar de aproximativ două lingurițe de plantă uscată. Apa ar trebui să fie fierbinte, dar să nu mai fiarbă. Lăsați capriciile să se absoarbă timp de aproximativ zece minute și strecurați ceaiul. Ceaiul ajută la răceli sau cistită, de exemplu.

Sfaturi și trucuri

Cel mai bine este să uscați semințele la aer proaspăt, acest lucru le va menține germinabile.

UE

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală