Ecologizarea cioturilor de copaci - idei excelente pentru plantare

Modalități de a înverzi un trunchi de copac

  • Planteaza flori
  • Verde cu plante în ghivece
  • Plantați plante cățărătoare
  • Muscați trunchiul

Dacă nu faceți nimic, trunchiul copacului va deveni verde de unul singur. În timp, va crește mușchi. Astfel de trunchiuri de copaci arată foarte decorativ în grădinile rustice.

citește și

  • Plantarea unui ciot de copac - așa înverziți trunchiul de copac
  • Integrarea unui ciot de copac în grădină
  • Acesta este modul în care puteți folosi un ciot în grădină

Dacă preferați culorile strălucitoare în grădină, plantați flori direct în butuc de copac sau în jurul său.

Scobiți butucul de copac

Dacă doriți să plantați flori pe un ciot de copac, trebuie mai întâi să o scoateți. Utilizați instrumente adecvate pentru a lucra crestături în lemn. Atunci butucul trebuie să fie durabil.

Plantați flori în buturugă

În butucul de copac scobit puteți planta aproape orice floare care nu formează rădăcini prea puternice. Asigurați-vă că locația butucului de copac este potrivită pentru tipul de floare în cauză.

În plus față de plantele anuale precum panseluțe, mușcate și petunii, puteți planta și plante perene mici care ar trebui să fie rezistente.

Așezați vase pe buturugă

Dacă doriți să vă salvați munca de scoatere, îndreptați butucul astfel încât să puteți pune ghivece mici cu plante pe el. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să fixați vasele în butuc de copac cu un șurub.

Ciot de copac verde cu plante cățărătoare

Durează puțin mai mult, dar înverzirea unui ciot de copac cu plante cățărătoare merită. În funcție de locație, planta iedera, clematis, Jelängerjelieber, plante verzi sau alpiniste anuale, cum ar fi fluturarea pompoasă, mazărea dulce sau nasturții în jurul trunchiului copacului.

Plantele cu flori au nevoie de o locație însorită, în timp ce iedera, clematis și clematis se pot descurca bine în locuri umbrite sau parțial umbrite.

Dacă butucul copacului este în plin soare, înverziți-l cu trandafiri cățărători. Acest tip de trandafir nu necesită multă îngrijire și, în funcție de soi, vă va surprinde toată vara cu florile sale frumoase.

sfaturi

Întotdeauna are sens să lăsați un ciot în grădină. Demontarea necesită mult efort și, în funcție de dimensiune, sunt necesare și dispozitive electrice, cum ar fi frezele motorizate sau tragerea cablurilor. În plus, eliminarea rădăcinilor copacilor este foarte complexă.