Arborele albastru este rezistent? - Cum să protejezi paulownia

În cazul în care arborele dvs. albastru a înflorit abundent și a dezvoltat o mulțime de capsule de fructe, aceste capsule cad în primăvară și semințele germinează de la sine. Ele pot supraviețui doar într-o regiune foarte blândă (regiunea viticolă).

citește și

  • Cât crește un arbore albastru pe an?
  • Când înflorește arborele albastru?
  • Cum să ai grijă de arborele tău albastru - sfaturi și trucuri

Cum îmi pasă de pomul meu albastru în timpul iernii?

Pentru ca arborele dvs. albastru să poată fi în plină înflorire în primăvara viitoare, mugurii care au fost deja plantați toamna au nevoie de o climă blândă sau de protecție pentru iarnă. Vânturile reci și înghețate de est îi fac să înghețe până la moarte foarte ușor. Prin urmare, paulownia nu este atât de ușor de îngrijit. Chiar dacă arborele nu prezintă culori de toamnă, își va pierde frunzele, acest lucru este complet normal și nu trebuie să vă faceți griji.

Ar trebui să protejați întotdeauna rădăcinile unui clopot de îngheț într-o zonă aspră, chiar dacă este puțin mai în vârstă. Puteți face acest lucru cu ușurință cu un strat gros de frunze sau paie.

De asemenea, ați putea proteja portbagajul înfășurându-l cu lână, iută sau o pătură veche. Dacă arborele albastru nu este încă prea mare pentru asta, atunci trageți o folie sau o lână peste tot copacul, astfel încât florile și lăstarii tineri să nu poată îngheța până la moarte.

Cum iernez un tânăr albastru?

Cel puțin în prima iarnă ar trebui să vă aduceți micul copac albastru într-o zonă de iarnă fără îngheț, doar lăstarii lemnoși pot rezista frigului. Prin urmare, are sens să plantezi copacul într-o găleată și să-l așezi într-un loc adăpostit în grădină pentru al treilea sau al patrulea an.

Esențialul pe scurt:

  • copacii mai în vârstă pot fi necesari o protecție ușoară pentru iarnă
  • Este mai bine să iernăm plantele tinere fără îngheț
  • lăstarii și mugurii tineri sunt foarte sensibili la îngheț

sfaturi

Într-o zonă cu înghețuri abundente sau înghețuri târzii frecvente, arborele albastru este adesea dificil de înflorit. Dacă mugurii sensibili se îngheață, doar o iarnă fără îngheț vă poate ajuta.