Cultivarea unui copac de mandarine - o puteți face cu aceste sfaturi

Propagați arborele de mandarină prin semințe

Dacă vrei să crești singur un mandarin, tot ce ai nevoie este o mandarină cumpărată în supermarket. Când cumpărați, asigurați-vă că obțineți tipul potrivit de mandarine, deoarece satsumele sau clementinele conțin de obicei pietre mici sau deloc. Mandarinele „reale”, pe de altă parte, conțin întotdeauna niște semințe pe care le scoateți din pulpă acasă. Curățați gropile de pulpă, așezați-le pe un prosop uscat de bucătărie și lăsați-le să se usuce la soare aproximativ o săptămână.

citește și

  • Cum să plantezi un arbore de mandarină
  • Tundeți în mod corespunzător un copac de mandarine
  • Hibernează arborele mandarină în mod corespunzător

Plantați miezul semințelor

Puteți reduce timpul de așteptare cumpărând containere în creștere și ghiveci de sol. O seră interioară este, de asemenea, foarte potrivită pentru cultivarea răsadurilor. Acum umpleți vasele în creștere cu sol și puneți miezul de mandarină acolo. Folosiți întotdeauna o sticlă de pulverizare pentru a menține solul umed, dar niciodată umed. Oala ar trebui să fie într-un loc luminos și cald. Cu toate acestea, lumina directă a soarelui trebuie evitată. Nucleul va germina în termen de patru până la șase săptămâni.

Mențineți răsadul de mandarină

Planta tânără de mandarină ar trebui să fie repotată numai atunci când recipientul său de semințe a fost complet înrădăcinat. În acest caz, luați un ghiveci suficient de mare (dar nu prea mare) și completați mai întâi un strat de argilă expandată (17,50 € la Amazon *) sau carieră de lavă și apoi pământ de citrice special. Planta este așezată acolo și păstrată întotdeauna ușor umedă.

Tragerea unui arbore de mandarină dintr-o tăiere

Dacă aveți deja un copac mandarin mai vechi, îl puteți răspândi cu butași. Pentru a face acest lucru, procedați după cum urmează:

  • Selectați un cap care taie aproximativ 10 centimetri lungime, care este tăiat sub nodul frunzei.
  • Defoliți partea inferioară a tăierii, ar trebui să rămână doar două până la maximum trei frunze.
  • Scufundați capătul tăieturii în pulbere de rădăcină.
  • Puneți butașii într-un recipient în creștere, cu sol în creștere sărac în nutrienți.
  • Puneți o pungă de plastic peste ea.
  • Păstrați solul uniform umed.

După câteva săptămâni tăierea va prinde rădăcini. Puteți recunoaște acest lucru prin faptul că pe planta apar lăstari proaspeți.

Sfaturi și trucuri

Mandarinele sunt destul de delicate. Nu pot tolera uscăciune excesivă, umezeală, frig sau chiar curenți de aer. Cu toate acestea, ar trebui să vă puneți arborele de mandarină într-un loc protejat vara, pentru că abia atunci va dezvolta flori și astfel fructe.

IJA