Păstrarea Ivy pe balcon - Cum să-l îngrijești corect

Cutie de balcon sau găleată? Care plantator este potrivit?

Ivy poate îmbătrâni foarte mult. Dacă doriți să vă ecologizați balconul cu iederă pe termen lung, alegeți o găleată care să ofere ceva mai multă adâncime.

citește și

  • Creșteți-vă iederea - așa vă propagați iedera
  • Crește iederă ca acoperire a solului în grădină
  • Iedera în creștere ca bonsai

Dacă iedera trebuie să rămână mică, sunt suficiente ghivece de flori normale sau cutii de ferestre. (106,25 € la Amazon *) Este important ca jardiniera să aibă o gaură de drenaj bună. Iedera nu tolerează apariția apei.

Locația potrivită pe balcon

Iedera comună preferă locațiile umbrite. Puteți chiar pune ghivecele direct la umbră. Iedera este, prin urmare, deosebit de potrivită pentru balcoanele orientate spre nord, care nu au soare.

Iedera este otrăvitoare pentru câini și pisici. Poziționați planta astfel încât animalele de companie să nu poată ajunge pe ea.

Menținerea iederii pe balcon

  • la apă
  • fertiliza
  • repot
  • a tăia

Lui Ivy îi place un pic mai umed. Dacă îl trageți în găleată, va trebui să udați mai des. Lăsați întotdeauna solul să se usuce la suprafață înainte de a adăuga apă nouă.

Ar trebui să repotați iedera o dată pe an, astfel încât să primească suficienți nutrienți. De asemenea, se recomandă fertilizarea la intervale de două săptămâni în timpul sezonului de vegetație.

Dacă iedera devine prea mare sau răspândită, o puteți tăia oricând. Planta tolerează tăierea foarte bine și este deosebit de stufoasă atunci când este tăiată. Asigurați-vă că purtați mănuși atunci când tăiați, deoarece iedera este otrăvitoare.

Mai bine să tragi iederă pe spalier

Iedera formează lăstari lungi care urcă pe pereții casei cu rădăcini adezive. Zidăria poate fi deteriorată de rădăcini. Prin urmare, ar trebui mai degrabă să trageți iedera pe un spalier.

Pentru cutiile de ferestre, sunt potrivite soiurile agățate, pe care le puteți planta împreună cu flori de vară. Aceste soiuri nu formează rădăcini aderente, ci atârnă liber.

sfaturi

Dacă balconul dvs. este amplasat în așa fel încât iedera primește lumina directă a soarelui timp de câteva ore pe zi, plantați specii multicolore. Asigurați-vă, totuși, că iedera nu se află direct în soarele amiezii, dacă este posibil.