Cel mai mare arbore sequoia din lume - fapte interesante

Fapte interesante despre Hyperion

Originea numelui

Când cercetătorii copacilor Chris Aktins și Michael Taylor au descoperit gigantul în 2006, au știut imediat că au făcut o descoperire foarte specială. Planta uimitoare a meritat cu adevărat numele unui zeu. S-a decis să se folosească numele potrivit Hyperion, titanul din mitologia greacă.

citește și

  • Cel mai mare caju din lume se află în Brazilia
  • Bulbi de gladioli, o mică minune a naturii
  • Unde este cel mai vechi stejar viu din lume?

Sequoia Art

Hyperion este un sequoia de coastă. Comparativ cu sequoii montani și primari, specia din genul Sequoia are cea mai mare creștere.

Dimensiuni

Cea mai înaltă sequoia din lume se ridică cu o mândrie de 115,55 metri. Pentru a depăși recordul celui mai mare copac din lume, un eucalipt din Australia, îi lipsesc în jur de 17 metri. Ca o consolare, permiteți-mi să spun că acest gigant a fost deja doborât în ​​timp ce Hyperion continuă să trăiască bine protejat.

Locație

Cunoașterea locației exacte a celui mai mare copac sequoia din lume este păstrată ca o comoară valoroasă. Doar descoperitorii săi și un grup mic de cercetători în copaci cunosc locația exactă. Acest secret este menit să protejeze Hyperion. Cu siguranță înălțimea sa impunătoare ar declanșa un număr mare de vizitatori. Turismul de masă nu ar avea doar consecințe grave asupra naturii înconjurătoare, dar ar afecta și sequoia în sine. Pământul din jurul trunchiului său amenință să se condenseze, apa de ploaie nu se mai poate scurge. S-ar forma îngrămădirea atât de periculoasă pentru arbori de sequoia. Prin urmare, publicul larg este conștient doar de faptul că Hyperion crește în Parcul Național Redwood din California.

Relativ cel mai mare copac sequoia din lume

Atributul de mărime nu poate fi determinat doar de înălțime. Relativ vorbind, sequoia montană "General Sherman Tree" din Pădurea Gigantă din Parcul Național Sequoia din California a câștigat titlul de cel mai mare copac sequoia din lume. Sechoanele montane sunt cunoscute pentru trunchiurile lor deosebit de groase. Are astfel un volum total de aproximativ 1.490 de metri cubi.