Tăierea crinului african - Când are sens? (Agapanthus)

Limitarea dimensiunii prin împărțirea rizomului

Pentru multe plante din grădină, tăierea regulată nu numai că servește la limitarea dimensiunii plantelor, ci și la întinerirea masei frunzelor. Crinul african este, de asemenea, îngrijit într-un mod similar, dar reducerea dimensiunii exemplarelor care au crescut prea mare se face aici prin împărțirea rizomului. Acest lucru are efectul plăcut că propagarea prin împărțire dă rezultate mai bune decât semănatul semințelor. Rizomul dur este de obicei împărțit cu:

  • Topor despicat
  • a văzut
  • pică lustruită

citește și

  • Hibernează crinul african: tăiați sau nu frunzele?
  • Îngrijirea corectă a crinului african: tăiați sau nu florile?
  • Crinul african nu înflorește: ce să faci?

Tăiați inflorescențele moarte

În perioada de înflorire în mijlocul verii, puteți stimula formarea de flori noi prin tăierea inflorescențelor ofilite. Cu toate acestea, va trebui să renunțați la recoltarea semințelor, deoarece acestea ar trebui să rămână pe plantă mai mult timp pentru a se maturiza complet. Vizual, tăierea florilor ofilite este de obicei un plus, deoarece acestea pot afecta impresia frunzelor verzi și a oricăror alte flori.

Îndepărtarea frunzelor galbene

Există diferite motive pentru care crinul african arată brusc frunze galbene. Iernarea în lumina puternică a soarelui poate provoca cu siguranță arsuri solare pe frunzele sensibile, care apar sub formă de pete galbene. Unele specii de crin african primesc treptat frunze galbene în cartierele de iarnă, în ciuda condițiilor adecvate. Acest lucru este normal în cazul subspeciilor Agapanthus care hrănesc frunzele și ar trebui să îndepărtați frunzele pentru a preveni mucegaiul și putrezirea.

Sfaturi și trucuri

Verificați crinii dvs. ornamentali în ghiveci pentru a observa pete și frunze decolorate în general înainte de iernare. Dacă aveți un Agapanthus care hrănește frunzele, puteți îndepărta frunzele direct în timpul iernării. În plus, aceste subspecii nu au nevoie de lumină pentru a ierni și în fiecare primăvară apar noi frunze.