Planta de banane - câștigați ramuri

Separarea de planta mamă

Un moment ideal pentru a separa ramura, numită și Kindel, este primăvara sau vara. Când bananul este repoplat, grădinarul hobby poate tăia ramurile. Este necesar un instinct sigur, deoarece rădăcinile tinere ale Kindelului sunt foarte delicate și mici.

citește și

  • Propagarea plantelor de banane singur: o prezentare practică
  • Planta de banane are frunze galbene: sfaturi utile
  • Deci, vă puteți bucura de zambila din oală pentru o lungă perioadă de timp

Pentru o creștere durabilă, este recomandabil să separați ramurile de perena mare atunci când acestea sunt de aproximativ jumătate din dimensiunea sa. Acum, la fel ca planta mamă, li se dă o oală care corespunde mărimii lor.

Separarea profesională:

  • cuțit ascuțit și curat
  • tăiat drept, aproape de trunchiul plantei mamă
  • Important: Nu deteriorați lăstarul principal al bananierului.

Substrat perfect al plantelor pentru o creștere sănătoasă

În general, plantele de banane sunt foarte sensibile la paraziți și dăunători. O atenție deosebită este necesară în cazul plantelor tinere mici. Un substrat vegetal pur, permeabil la aer, are o mare importanță. În acest fel, se evită împotmolirea periculoasă.

Sfaturi practice

După vase, apăsați ușor solul cu degetele. În acest fel, nu se pot forma găuri de aer. Udați bine puietul imediat.

Următorul pas este plasarea acestuia într-o locație luminoasă și însorită.

După doar câteva săptămâni, Kindel devine o plantă mamă independentă. Aceasta formează noi ramuri, care sunt separate din nou dintr-un anumit moment.

Apa de sus

Lăstarii prosperă deosebit de bine dacă sunt umeziți ușor cu un pulverizator de apă din când în când. De altfel, acest lucru funcționează foarte bine și pentru plantele mai mari de acest tip.

Sfaturi și trucuri

Plantele mici au nevoie de un nivel cald, foarte ridicat de umiditate, mai ales la început. În acest scop se poate pune o o pungă de plastic cu găuri mici.

FT