Îngrijirea florilor de barbă - udare, fertilizare, tăiere și multe altele

Cât de des trebuie udată floarea bărbii?

  • Moderat, dar regulat
  • Evitați apariția apei
  • Lăsați stratul superior de sol să se usuce

Florile de barbă supraviețuiesc perioadelor scurte de uscare fără probleme. Udarea este necesară numai atunci când solul de deasupra s-a uscat. Acest lucru este valabil mai ales pentru plantele în ghivece. În orice caz, vasele trebuie să aibă orificii de drenaj suficient de mari.

citește și

  • Floare de barbă - arbuști ornamentali ne-otrăvitori pentru grădina de toamnă
  • Tăiați floarea bărbii - pentru o floare magnifică
  • Locația potrivită pentru florile tale de barbă

De cât de îngrășământ au nevoie florile pentru barbă?

Floarea barbei este o plantă destul de nesigură, care se înțelege bine cu puțini nutrienți.

În aer liber este suficient dacă îi dați florei barbei puțin îngrășământ cu trandafiri după tăierea primăverii (11,41 € pe Amazon *). Dacă tăiați arbustul toamna, ar trebui să-l mulciți cu compost și un mulci de frunze.

Tufișurile au nevoie de mai mult îngrășământ în cadă. Dați îngrășământ cu trandafiri o dată pe lună, conform instrucțiunilor.

Cum se replantează arbuștii ornamentali?

Florile de barbă au rădăcini adânci. Dacă intenționați să transplantați arbustul, săpați cât de adânc puteți, astfel încât să puteți prinde toate rădăcinile.

Florile de barbă cultivate în cadă pot fi repopulate atunci când ghiveciul a devenit prea mic. Puteți recunoaște acest lucru prin faptul că rădăcinile ies din gaura de drenaj din partea de jos.

Cel mai bun moment pentru transplant sau repocare este primăvara.

Trebuie tăiate florile pentru barbă?

Florile de barbă înfloresc numai pe lăstari anuali. Prin urmare, acestea trebuie tăiate la o treime din înălțimea staturii la începutul primăverii.

Dacă este necesar, puteți tăia tufișurile toamna după înflorire. Dar atunci floarea cu barbă are nevoie de o protecție deosebit de bună pentru iarnă.

Ce dăunători și boli pot apărea?

Florile pentru barbă sunt foarte robuste și rezistente la boli. Frunzele, ușor păroase și, în funcție de soi, au un miros ușor picant, alungă dăunătorii.

Florile cu barbă au nevoie de protecție pentru iarnă?

Majoritatea florilor de barbă sunt doar parțial rezistente și au nevoie de protecție ușoară în timpul iernii în aer liber. Ca măsură de precauție, ar trebui să iernăm unele soiuri sensibile într-o găleată fără îngheț.

sfaturi

Puteți răspândi singuri soiuri de flori de barbă deosebit de frumoase. Pentru a face acest lucru, tăiați butași din planta mamă în iunie sau iulie. Cu toate acestea, aveți nevoie de multă răbdare înainte ca planta să înflorească pentru prima dată.

Floare de barbă „Blauer Spatz®” 8,82 EUR Cumpărați la baldur Colecție de gard de vară 27,42 EUR Cumpărați la baldur Colecție de gard viu 48,08 EUR Cumpărați la baldur