Îngrijirea eucaliptului cu lămâie - udare, fertilizare și multe altele

Locație

La fel ca toate speciile de eucalipt, Eucalyptus citriodora se simte ca acasă într-o locație caldă și luminoasă. Cultivarea este posibilă

  • ca plantă de containere pe terasă
  • pe teren
  • pe balcon
  • ca plantă de apartament pe tot parcursul anului
  • în grădina de iarnă

citește și

  • Păstrați eucaliptul în mod corespunzător
  • Locația potrivită pentru un eucalipt
  • Cultivați eucaliptul ca plantă de ghiveci

sfaturi

Pe terasă, parfumul intens al frunzelor ține țânțarii și alte insecte enervante departe.

Instrucțiuni de îngrijire

la apă

Păstrați întotdeauna substratul umed. Dar nici nu trebuie să fie prea umed, deoarece eucaliptul de lămâie reacționează la apariția de apă prin vărsare de frunze și în cel mai rău caz moare complet. Cel mai bine este să folosiți apă cu puțină var pentru udare.

Fertiliza

Fertilizați săptămânal eucaliptul cu lămâie cu un îngrășământ lichid. Iarna, extindeți intervalele la o dată pe lună.

A tăia

Datorită creșterii rapide, trebuie să tăiați regulat eucaliptul, în funcție de tipul de cultivare (acordați atenție spațiului disponibil). Pentru o croială radicală, primăvara este cea mai bună perioadă a anului. Dar chiar dacă arborele tău devine din ce în ce mai gol, subțierea între timp îl va ajuta să-și recapete creșterea stufoasă.

Iernarea

Asigurați-vă că aveți o locație luminoasă chiar și iarna. Cel mai bun lucru de făcut este să aduceți eucaliptul de lămâie în casă înainte de primul îngheț. Potrivit unor pepiniere de copaci, este rezistent la îngheț până la -15 ° C, dar sunteți în siguranță, iarna în camere închise. Dar nici aici nu poate fi prea cald. Temperaturile reci de 5 ° C sunt ideale.

Repot

O dată pe an, ar trebui să vă transplantați eucaliptul de lămâie într-un recipient mai mare. Martie este ideal. Apoi creșterea arborelui de foioase stă în găurile stelelor. Se dezvoltă cu atât mai bine în substrat proaspăt.

Prevenirea dăunătorilor

Ocazional, afidele bântuie eucaliptul cu lămâie. Udarea adecvată și o locație bine ventilată previn infestarea. Dacă descoperiți simptome precum frunzele deformate, tratamentele cu oțet sau soluții de detergent vă vor ajuta. Nu trebuie să utilizați fungicide chimice.