Lămâi - recoltează lămâi

Fertilizarea și dezvoltarea fructelor

Ca plantă subtropicală, lămâia înflorește tot anul. Florile albe, puternic parfumate sunt de obicei fertilizate prin auto-polenizare, dar este posibilă și polenizarea de către insecte. În plus, lămâile sunt capabile de așa-numita partenocarpie, ceea ce înseamnă că fructele se dezvoltă fără fertilizare. Cu toate acestea, acestea sunt fără semințe. Unele semințe de lămâie sunt polembrionare. Deci nu trebuie să fii surprins dacă pui o sămânță în pământ și din ea se dezvoltă mai mulți puieți.

citește și

  • Lămâiul crește rapid în condiții bune
  • Poate o lămâie să tolereze înghețul?
  • Ce pământ îi place lămâiul?

Lămâile sunt comestibile

Dacă cumpărați un mic lămâi cu fructe în centrul grădinii, veți găsi adesea un indiciu că lămâile nu sunt potrivite pentru consum. De fapt, este mai bine să nu vă bucurați de aceste fructe, deoarece planta a fost de obicei tratată cu pesticide toxice. Cu toate acestea, puteți recolta și folosi fructe dezvoltate ulterior fără griji, deoarece lămâile vândute nu sunt de obicei plante pur ornamentale.

Momentul potrivit de recoltare

Așa cum florile pot fi găsite pe copac tot timpul anului, lămâia dă roade tot timpul anului. Cu toate acestea, acestea necesită o perioadă relativ lungă de maturare - în medie, durează aproximativ șase până la nouă luni de la înflorire la lămâie coaptă. Lămâile coapte nu trebuie neapărat să fie galbene, culoarea nu indică gradul de coacere. Apare doar atunci când lămâile sunt expuse vremii reci. De asemenea, puteți lăsa lămâi coapte pe copac timp de multe luni, fructele nu cad prea coapte și nici nu încep să putrezească.

Tundeți lămâiul în mod regulat pentru recolte mai mari

Lămâiul are nevoie de ramuri puternice, astfel încât fructele să se poată dezvolta. De aceea este necesară tăierea anuală toamna, astfel încât arborele să nu devină chel și să-și poată direcționa energiile către ramuri roditoare. Deoarece un fruct se dezvoltă din aproape fiecare floare, ar trebui să eliminați excesul de lămâi - lămâile rămase au atunci șanse mai mari de a ajunge la maturitatea fructelor și sunt, de asemenea, mult mai mari.

Sfaturi și trucuri

O lămâie este cu siguranță coaptă dacă dă loc presiunii ușoare, miroase aromat și poate fi, de asemenea, îndepărtată din copac cu o ușoară răsucire. De altfel, lămâii au o tinerețe foarte lungă: copacii crescuți din semințe înfloresc și rodesc cel mai devreme după opt până la doisprezece ani.