Puricii din grădină - cum să scapi de dăunători

Cum ajung puricii în grădină?

Denumiri precum purici de păsări, purici de arici sau purici de cârtiță exprimă relația strânsă dintre speciile respective de purici și gazda sa principală. În bine sau în rău, puricii nu sunt bineînțeles legați de o anumită gazdă, deoarece în vremuri de nevoie, fraierii nu sunt pretențioși. După o iarnă blândă, dăunătorii se pot trezi dacă furnizorii lor tradiționali de sânge sunt încă în hibernare sau în sudul însorit. În acest caz, fiarele nu au nicio îndoială în atacarea grădinarului harnic.

citește și

  • Combaterea puricilor în grădină - așa funcționează
  • Cele mai bune remedii casnice pentru purici
  • Aceste plante de balcon resping țânțarii - cele mai bune 10 plante împotriva țânțarilor

Măsuri imediate și remedii casnice - așa îndepărtați puricii

Dacă ați descoperit primii purici sau semnele lor de mușcătură pe piele, veți deveni imediat activ. Puricii se înmulțesc exploziv și nu se opresc în fața apartamentului dumneavoastră. Pentru a combate dăunătorii din grădină, în prezent nu există mijloace permise disponibile. Cum să acționezi corect acum:

  • Puneți toate hainele într-o pungă de plastic și puneți-le în congelator
  • Examinați regulat toate părțile expuse ale corpului și spălați-le de mai multe ori pe zi
  • Înainte de a intra în grădină: pulverizați cu Autan, puneți cizme de cauciuc și pantaloni lungi
  • Nu permiteți copiilor și animalelor de companie să facă grădină până la sfârșitul ciumei
  • Capcană pentru purici: umpleți plăcile adânci cu apă cu săpun și puneți o lumânare în mijloc

De obicei, spionul se termină când gazdele principale se întorc în grădină. Nu va trebui să aveți de-a face cu puricii mai mult de 4 până la 6 săptămâni. Când gerul ajunge cel târziu iarna, regatul tău verde va fi scutit de ciumă. Dacă luați măsurile preventive recomandate în timpul sezonului rece, veți fi scutit de durerile mâncărime pentru anul următor.

Măsuri preventive eficiente - acest lucru vă va scuti de purici

Puricii și puietul lor iernează în cuiburile gazdelor lor principale pentru a aștepta întoarcerea lor în primăvara viitoare. Eliminând cuiburile abandonate și curățând găurile de cuib în timpul iernii, eliminați și potențialul infestat cu purici. Este important să rețineți că materialul de cuibărit nu este eliminat cu compostul, ci mai degrabă vine într-o pungă de plastic cu deșeurile menajere.

sfaturi

Luptarea șobolanilor din grădină cu otravă de moarte sau capcane snap este strâns legată de riscul ca puricii de șobolan să treacă ulterior oamenilor. Purtătorilor de boli periculoase le place să aleagă grădinarul ca gazdă înlocuitoare dacă gazda lor principală a fost ucisă. Scăpând dăunătorii, evitați acest pericol. În caz contrar, ar trebui să se asigure că orice șobolan mort este scos din grădină cât mai curând posibil.