Depozitarea pătrunjelului - Cum să-l faceți durabil

Folosiți aceste metode pentru a păstra pătrunjelul

Există mai multe metode pe care le puteți utiliza pentru a păstra pătrunjelul câteva zile sau pentru a-l păstra pentru perioade lungi de timp.

  • A se păstra la frigider
  • Îngheţa
  • uscat
  • Se înmoaie în ulei

citește și

  • Pătrunjel de profil: fapte interesante despre planta aromată populară
  • Se păstrează pătrunjelul congelându-l
  • Mănâncă pătrunjel numai cu măsură

Păstrați pătrunjel proaspăt

Curățați pătrunjelul. Îndoiți hârtia de bucătărie în mai multe straturi și umeziți hârtia. Bateți în pătrunjel și puneți-l într-o pungă pentru congelator. Puteți păstra planta la frigider pentru maximum două zile.

Mulți consumatori pun pătrunjel tocat într-un pahar cu apă pentru a-l păstra proaspăt. Acest lucru este de puțin folos. După un timp scurt, planta începe să se ofilească. Aproape nimic nu rămâne din aromă.

Uscare sau congelare

Pătrunjelul uscat își pierde aproape complet aroma. Dacă aveți ocazia, înghețați pătrunjelul mai degrabă decât uscați-l.

Pentru a se usca, clătiți planta pentru scurt timp și scuturați-o ușor. Agățați pătrunjelul în ciorchini într-un loc aerisit, dar nu prea însorit. Frunzele se taie cel mai bine să se usuce în cuptor sau deshidratator.

Pentru a îngheța, smulgeți frunzele curățate de pe tulpini, tăiați-le în bucăți mici și puneți-le în pungi pentru congelator în congelator. Pătrunjelul va rămâne acolo câteva luni.

Înmuiați pătrunjelul în ulei

Pătrunjelul care este înmuiat în ulei nu se strică deoarece uleiul închide ermetic părțile plantei. Planta poate fi păstrată timp de mai multe luni în acest fel.

Puneți tulpinile de pătrunjel sau doar frunzele într-o sticlă curată și turnați suficient ulei pentru a acoperi complet ierburile.

Sfaturi și trucuri

Cuburile de gheață de pătrunjel pot fi folosite de minune ca condimente pentru tocănițe de legume consistente. Pentru aceasta, tăiați câteva frunze de pătrunjel, așezați-le în tava cu cuburi de gheață și turnați apă fierbinte peste ele. După răcire, așezați recipientul acoperit în congelator și lăsați cuburile să înghețe.

Ce

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

  • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
  • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală