Fertilizarea tuja cu sare Epsom - cum să o faci bine (copac al vieții)

Dacă există un deficit de magneziu, fertilizați tuia cu sare Epsom

Dacă tuja prezintă vârfuri galbene, ar trebui să vă gândiți la o deficiență de magneziu în sol. Dar mai întâi verificați gardul viu pentru dăunători și boli fungice. De asemenea, verificați dacă tuia este menținută suficient de umedă, dar nu prea umedă.

citește și

  • Epsom Salt ajută când Thuja devine maro?
  • Thuja Brabant se fertilizează cu un simț al proporției
  • Fertilizați smaraldul în mod corespunzător

Dacă toate celelalte cauze sunt excluse, trebuie să luați o probă de sol și să o examinați în laborator. Dacă se dovedește a fi deficit de magneziu, fertilizarea cu sare Epsom va ajuta.

Fertilizarea regulată cu sare Epsom, așa cum se recomandă adesea, nu are sens. Ar trebui să utilizați acest îngrășământ mineral numai dacă există de fapt o deficiență.

Respectați exact doza

În primul rând, trebuie să alegeți un produs potrivit. Sărurile Epsom pot fi administrate sub formă lichidă sau solidă.

Instrucțiunile de dozare trebuie respectate exact pentru a preveni supra-fertilizarea și acidificarea rezultată a solului.

În solurile ușoare, se administrează până la 4 grame de sare Epsom la 100 de grame de sol. Pentru solurile mai grele, este suficientă o doză de până la 6 grame. Puteți renunța doar la 9 grame pe soluri argiloase foarte grele.

Când să fertilizați cu sare Epsom?

Sarea Epsom este fertilizată imediat după apariția infestării și a fost confirmată de laborator.

  • Nu fertilizați la soare
  • Oferiți săruri Epsom după un duș cu efect de ploaie
  • sau udati solul in prealabil
  • Presărați tuja foarte uscată cu apă

Trebuie să fii atent la acest lucru!

Când pulverizați, udați partea superioară și inferioară a frunzelor, dar nu prea aproape de trunchi. Ace nu ar trebui să se ude niciodată.

În formă solidă, sarea Epsom este împrăștiată în jurul arborelui vieții. Dacă este posibil, sarea nu trebuie administrată direct în portbagaj.

sfaturi

Bolile fungice nu sunt atât de frecvente în arborele vieții. Cu toate acestea, o creștere poate fi observată în ultimii ani. Adesea, garduri întregi ale vieții nu mai pot fi salvate.