Construiește-ți singur cutii de flori - cu sau fără folie?

Un bastion împotriva umezelii - aceasta este treaba foliei din cutia de flori

Bătând o cutie de balcon auto-construită cu folie, protejați materialul utilizat de umiditate. Acest lucru se aplică în principal materialelor naturale precum molidul, zada, bradul Douglas și alte tipuri de lemn. Dacă pereții vasului și podeaua sunt expuși la umezeală permanentă, se formează putregai și mucegai. Nu numai că balconul suferă de asta. De asemenea, plantele nu sunt scutite de agenții patogeni.

citește și

  • Construiește-ți singur o protecție împotriva ploii pentru o cutie de flori - așa funcționează
  • Cum să construiești singur o cutie de flori - ghid DIY pentru îmbunătățirea locuinței
  • Cum să construiți singur o cutie de flori din paleți

Dacă, pe de altă parte, este o cutie cu flori (13,18 € pe Amazon *) din material hidrofug, puteți face fără utilizarea foliei. Acest lucru se aplică, de exemplu, dacă ați dat o jgheabă dezafectată a doua viață ca o cutie de balcon.

Așezați corect cutiile de flori cu folie - așa funcționează

Există mai multe opțiuni disponibile pentru filmul adecvat. Greutatea vegetației determină în mare măsură calitatea ideală. O pungă de gunoi tăiată este suficientă pentru un pat mic de plante din cutia de flori pentru paleți. Dacă în planul de plantare există copaci mici sau plante perene mai mari, vă recomandăm lână de buruieni rezistentă la rupere (28,90 € la Amazon *) sau căptușeală pentru iaz. Acesta este modul în care instalați folia în caseta de balcon corect:

  • Găsește mai multe găuri în fundul cutiei pentru a scurge apa
  • Tăiați un tub de acvariu în bucăți care se potrivesc exact și introduceți-l în găuri
  • Așezați filmul în cutia de flori și tăiați-l de-a lungul marginilor
  • Fixați-l cu un pistol discontinuu în jur, fără a aluneca

În cele din urmă, utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia folia peste găurile inferioare în formă de cruce. În acest fel, vă asigurați că ploaia și excesul de apă pentru irigații pot curge nestingherite. Bucățile de tuburi din găurile podelei protejează în mod fiabil lemnul de umezeală în acest moment.

sfaturi

Dacă vă umpleți cutia de flori auto-făcută cu substrat, nu ar trebui să lipsească un canal de scurgere pentru a proteja împotriva apelor. Această premisă este valabilă indiferent dacă utilizați sau nu folie. Așezați un strat înalt de 3 până la 5 cm de lut expandat, pietricele, cioburi sau un material anorganic comparabil pe fundul cutiei.