Mazărea congelată - cum să le ținem la congelator

Pregătiți mazărea pentru congelare și congelați

Când mazărea rotundă poate fi văzută și simțită clar sub pielea păstăi, este timpul să le scoateți și să le înghețați. Acest lucru se face în patru pași:

 1. Desfaceți păstăile de mazăre și scoateți mazărea.
 2. Pune mazărea în apă clocotită cu sare timp de două minute.
 3. Înmuiați mazărea scursă în apă cu gheață pentru o clipă pentru a întrerupe procesul de gătire și a menține legumele verzi.
 4. Mazărea scursă este acum plasată într-un congelator adecvat și apoi în congelator. Pungile pentru congelator, pungile de bumbac și cutiile din plastic sau din oțel inoxidabil care se pot bloca sunt la fel de potrivite.

citește și

 • Congelați humusul în avans
 • Congelați vinetele în avans
 • Conserve la îndemână: congelați fasolea franceză

Mazărea înghețată poate fi păstrată aproximativ un an. Cu cât sunt depozitate mai mult, cu atât pierd mai multe vitamine și aromă.

Congelați mazărea de zahăr

Mazărea de zăpadă este atât de fragedă încât poate fi consumată întreagă. Sunt recoltate foarte tinere, astfel încât mazărea de zahăr care crește în ele este încă mică.

Puteți congela mazărea de zahăr, precum și mazărea sau mazărea. Înainte de albire, spălați păstăile și tăiați baza tulpinii cu un cuțit ascuțit.

Dezghețați mazărea înghețată

În funcție de modul în care sunt utilizate, aveți diverse opțiuni pentru a dezgheța mazărea congelată. Deoarece mazărea este foarte mică și păstăile sunt foarte subțiri, dezghețarea se face în câteva minute.

 • Este rapid și ușor dacă puneți mazărea în apă fierbinte sărată și gătiți timp de aproximativ cinci minute.
 • Pentru felurile de mâncare prăjite în tigaie, supele sau, de exemplu, risotto, puteți adăuga mazărea congelată în vasul pregătit cu câteva minute înainte de sfârșitul timpului de gătit.
 • Mazărea congelată poate fi, de asemenea, dezghețată la cuptorul cu microunde: puneți-le într-un recipient sigur pentru cuptorul cu microunde și turnați un strop de apă peste mazăre. Cu toate acestea, dezghețarea va dura mai mult în cuptorul cu microunde decât în ​​cratiță.
 • Dacă aveți nevoie de mazăre pentru un vas rece, le puteți dezgheța ușor, plasând congelatorul în frigider peste noapte. Răcirea constantă împiedică depunerea germenilor dăunători pe mazăre dacă vor fi consumați neîncălziți.