Plantarea mantiei doamnei - un mic ghid

Ce locație este potrivită pentru mantaua doamnei?

Mantaua doamnei este considerată frugală și se adaptează de bunăvoie la locația dată. Preferă să crească într-o locație însorită până la parțial umbrită. Dar poate prospera chiar și la umbra deschisă. Este important să vă asigurați că nu este expus perioadelor de secetă sau căldură. Prin urmare, nu sunt recomandabile locațiile orientate spre sud și protejate de vânt.

citește și

  • Mantaua doamnei - inofensivă sau toxică?
  • Fericit fără dorință: locația perfectă pentru mantaua doamnei
  • Mantia doamnei - recoltează frunze și flori

Cum ar trebui să fie solul?

Este ideal dacă îmbogățiți solul cu compost putrezit sau gunoi de grajd înainte de plantare. Podeaua ar trebui să aibă următoarele caracteristici, astfel încât mantia doamnei să se simtă confortabil:

  • permeabil
  • humus
  • hrănitoare
  • mediu proaspăt până la umed
  • cum ar fi argila sau argila (stochează bine apa)

Cum poate fi mărită mantaua doamnei?

Mantia doamnei poate fi ușor propagată. Cel mai rapid mod de a-l împărtăși este primăvara sau vara. Pentru a face acest lucru, dezgropați rizomul și împărțiți-l cu un cuțit ascuțit.

Dar și mantiei doamnei îi place să se înmulțească singură. Își împrăștie semințele și acestea germinează în primăvara următoare. Sunt germeni ușori care trebuie să treacă printr-o perioadă de îngheț. Asigurați-vă că păstrați o distanță minimă de 20 cm între plantele individuale la semănat.

Când și cum poate avea loc recolta?

Dacă doriți să folosiți mantaua doamnei ca plantă pentru ceai, de exemplu, ar trebui să recoltați frunzele înainte de începerea înfloririi. După formarea florilor, mantaua doamnei este mai potrivită pentru tăierea vazelor.

Ce plante vecine sunt recomandate?

Există plante care necesită condiții de localizare similare cu mantaua doamnei. Merită să le plantați în vecinătatea hainei femeii. Acestea includ coada șoricelului, roșu, gypsophila, uita-mă-nu, lavandă, begonii, flori de pernă și trandafiri.

Sfaturi și trucuri

După ce s-a plantat mantaua doamnei, ar trebui să i se acorde multă atenție sub forma unei surse regulate de apă pentru prima dată.