Pară de rocă - ce părți sunt otrăvitoare și care nu?

Confuzie cu privire la fructele comestibile și ingredientele toxice

Faptul că fructele comestibile nu sunt doar prelucrate în gemuri și jeleuri, dar pot fi consumate și proaspete, vorbește pentru inofensivitatea perei. Cu toate acestea, se spune că frunzele perei comune (Amelanchier ovalis), de exemplu, conțin toxine, motiv pentru care copiii și animalele de companie cu gust restrâns pentru substanțele amare din frunze (care de fapt avertizează împotriva consumului) nu ar trebui să ciugulească frunzele. Cu toate acestea, și mai important este faptul că semințele fructului conțin glicozide cianogene, care teoretic ar putea duce la otrăvirea cu acid cianhidric dacă ar fi consumate cantități mai mari. Cu toate acestea, majoritatea semințelor de pere sunt excretate nedigerate atunci când sunt consumate proaspete și trebuie ingerate cantități mai mari.să provoace simptome reale de intoxicație.

citește și

  • Pere de cupru nu este otrăvitor
  • Fructele perei de stâncă - decorative și comestibile
  • Recoltează și folosește fructele perei

Aceste simptome pot apărea atunci când mâncați semințele

Cu conținutul lor de acid cianhidric, semințele de pere sunt comparabile cu conținutul de toxine din semințele de mere. Dacă se consumă de fapt cantități prea mari de miez (în special cu fructe necoapte), uneori pot apărea următoarele simptome:

  • greaţă
  • Greaţă
  • diaree

Ca măsură imediată, cantități mai mari de lichide trebuie consumate atunci când apar aceste simptome (ceai, suc, apă), după care un medic trebuie consultat imediat pentru a exclude complicațiile ulterioare.

Evitați riscurile și bucurați-vă fără griji de fructele perei

Pentru a preveni riscurile asociate consumului de fructe ale unei pere de piatră, în special copiii nu ar trebui să mănânce fructele proaspete în mare măsură. Deoarece acidul cianhidric conținut în acesta este descompus în timpul gătitului, gemurile făcute din fructe pot fi consumate fără ezitare. În plus, se poate avea grijă să mâncați fructele numai fără semințele pe care le conțin.

sfaturi

Chiar și în cazul soiurilor de pere cu frunze otrăvitoare, doar consumul de frunze și miezuri prezintă un risc potențial. Reducerile și alte măsuri de întreținere pot fi efectuate în siguranță fără mănuși.