Soiuri Pomelo - o mică perspectivă

Ce este un pomelo?

În primul rând: pomelo nu este un nume de specie. Fructele și plantele aparțin întotdeauna grapefruitului adevărat, adică practic diferiții fructe (și, de asemenea, micii copaci) disponibile în comerț, deoarece pomelos sunt întotdeauna o specie de grapefruit. Cu toate acestea, există diferențe. În utilizarea germană, cuvântul „pomelo” se referă de obicei la produsul unei încrucișări între grepfrut și grapefruit, prin care acest rezultat este mai asemănător cu un grapefruit decât un grapefruit și, prin urmare, este atribuit și acestui tip de citrice. Există pomelos cu pulpă ușoară și roșie.

citește și

  • Pomelo exotic este în sezon tot timpul anului
  • Care este diferența dintre pomelo și grapefruit?
  • Cel mai bun moment pentru recoltarea pomelo

Aspectul fructului pomelo

Fructul acestei cruci arată, de asemenea, mult mai mult ca un grapefruit decât un grapefruit și este aproape la fel de mare. Pomelos sunt rotunde sau în formă de pară și cântăresc de obicei între 500 de grame și până la două kilograme. Pielea unui pomelo copt este de obicei verde până la verde-galben. Ca și în cazul grapefruitului, regula care se aplică pomelo este că cu cât pulpa este mai roșie, cu atât fructul este mai dulce. Fructele conțin câteva semințe mari, ridate, de culoare galben pal, în formă de ou în contur.

Pomelo sau grapefruit?

De câțiva ani, supermarketurile germane vând fructe sub denumirea „pomelo”, dar nu sunt un produs încrucișat, ci grapefruit adevărat. Acest lucru duce uneori la confuzie, deoarece gustul fructelor este destul de diferit. Dar cum a apărut această confuzie de nume? Pur și simplu: în engleză grapefruitul este numit de obicei „pomelo” și este cunoscut și sub acest nume, mai ales în Asia. Deci, pomelo este listat ca un fruct tradițional thailandez, deși a fost „inventat” doar în Israel în jurul anului 1970. Pentru a completa confuzia: în franceză și spaniolă, cuvântul „pomelo” nu înseamnă nici unul, nici celălalt, dar descrie un grapefruit.

Miere pomelo

Pomelo de miere (pomelo de miere), care este cultivat în principal în sudul Chinei, nu este, de asemenea, un produs încrucișat deosebit de dulce, ci un grapefruit cultivat prin selecție. Nu este numit în mod greșit, deoarece carnea sa suculentă este de fapt la fel de dulce ca mierea și doar puțin amară.

Sfaturi și trucuri

Dacă sunteți în căutarea unui tip de citrice deosebit de neobișnuit, încercați tangelo. Aceasta este o încrucișare între grapefruit și mandarină, cunoscută și sub numele de Minneola.

IJA