Plantarea și îngrijirea salciei sălbatice | Gartenjournal.net

Plantează salcia în mod corespunzător

Plantați o salcie în solul normal al grădinii într-un loc însorit. Oferiți arbustului ornamental decorativ cele mai bune condiții de început, cu o perioadă de plantare în toamnă. Slăbiți bine solul pentru a îndepărta buruienile, rădăcinile și pietrele. Apoi, săpați o groapă de plantare cu 1,5 ori volumul de bilă. Amestecați pământul excavat cu compost și așchii de corn, pășunea pisoiului se simte deosebit de binevenită în locul său. Poziționați bila de rădăcină în ghiveci în așa fel încât să se încheie la același nivel cu suprafața pământului. Cavitățile sunt umplute cu substratul îmbogățit, călcate și turnate în cantități mari. Un strat de mulci de frunze sau mulci de scoarță completează procesul de plantare abil.

citește și

 • Sezonul de înflorire timpurie al salciei este bun pentru albine
 • Salcia albă este potrivită pentru plantarea gardurilor vii
 • Frunze de salcie comună

Sfaturi de îngrijire

Programul clar de îngrijire arată clar de ce salcia sălbatică poate acționa ca o plantă pionieră în sălbăticie. Singurul lucru care contează sunt aceste măsuri:

 • Udarea în seceta de vară
 • Aplicați un îngrășământ cu eliberare lentă în aprilie și iulie
 • Aplicați îngrășământ lichid în găleată din martie până în august la fiecare 30 de zile
 • Protecția ușoară pe timp de iarnă este recomandată numai pentru plantele în ghivece

Imediat după înflorire, tăiați salcia vigurosă a pisoiului în formă și subțiați lemnul.

Care locație este potrivită?

Locația ar trebui să fie cât mai însorită posibil, astfel încât ramurile strâns în poziție verticală sau decorative să se prezinte în splendoarea lor luxuriantă a pisoiului. Salcia comună tolerează, de asemenea, umbra deschisă. Cu toate acestea, dacă puterea solară zilnică scade sub 4 ore, căutați în zadar înflorirea blândă de primăvară. În ceea ce privește calitatea solului, salcia de palmier acceptă aproape toate condițiile locale, atâta timp cât acolo nu există apariția apei.

Care este cel mai bun moment pentru plantare?

Atâta timp cât solul nu este înghețat, plantați salcia comună într-un loc însorit până la parțial umbrit. În cel mai bun caz, alegeți o dată între septembrie și noiembrie ca timp de plantare. Rădăcinile tinere se răspândesc rapid în solul cald, astfel încât arbustul ornamental începe primul sezon de grădinărit cu un avantaj vital de creștere.

Când este timpul de înflorire?

Specia pură ne încântă din martie până în aprilie cu flori de blană argintie care devin treptat galben-auriu. Salcia Adventului este o excepție - cunoscută și sub numele de Silberglanz. Lemnul ornamental permite pisoilor de blană alb-argintie să încolțească încă din decembrie și durează până în martie.

Continuați lectură

Tăiați salcia corect

Creșterea vehementă de până la 100 cm pe an merge mână în mână cu o toleranță la tăiere de primă clasă. Tundeti salcia comuna imediat dupa inflorire. Această tăiere poate îndepărta cu ușurință până la două treimi din lăstari. Salcii de pisici agățate pot tolera chiar și o tăietură de până la 10 cm. Desigur, lemnul pionier reacționează la acest lucru cu o lovitură extra puternică. Ca parte a tăieturii, lemnul este subțiat cu atenție, tăind tot lemnul mort aproape de pământ sau pe astring.

Continuați lectură

Salcie de apă

O salcie Sal este mulțumită de precipitațiile naturale. Este nevoie doar de udare în timpul secetei de vară, deoarece rădăcina nu trebuie să se usuce complet. În schimb, în ​​cultura cupei, solul se usucă rapid într-o locație însorită. Deci, verificați la fiecare câteva zile cu un test pentru degetul mare dacă substratul s-a uscat adânc de 3-5 cm. Puneți apa direct pe discul rădăcină.

Fertilizați salcia în mod corespunzător

Dacă fertilizați o pășune de pisoi în aprilie și iulie cu un îngrășământ mineral-organic cu eliberare lentă, cerințele nutriționale sunt acoperite în mod optim. Alternativ, puteți lucra compost copt pe suprafața discului rădăcină la fiecare 4 săptămâni și apoi îl turnați extensiv. Deoarece consumurile se epuizează rapid în volumul de substrat limitat al găleții, aplicați un îngrășământ lichid la fiecare 30 de zile din martie până în august.

Iernarea

Ca lemn nativ, salcia Sal este ideală pentru iarna locală. Deci, nu trebuie luate măsuri de precauție speciale, mai ales că toate frunzele sunt vărsate. Dacă pășunile de pisoi din găleată se află într-o locație expusă vântului, înfășurați recipientul în folie sau iută ca măsură de precauție și glisați un bloc de lemn dedesubt.

Propagați salcia

Puteți cultiva cu ușurință salcii suplimentari cu ajutorul butașilor. Dacă lemnul este plin de seva, tăiați butași de cap semi-lemnoși care nu sunt înfloriți. Acestea sunt defoliate în jumătatea inferioară și plasate în ghivece cu un substrat slab. În locația parțial umbrită, cu o alimentare regulată cu apă, înrădăcinarea progresează rapid. Plantați salcii tinere de pisoi toamna. Înmulțirea prin butași fără frunze are loc în mod similar în timpul iernii, astfel încât să poată fi plantate în pat primăvara. Spre deosebire de o tăiere, tăiați butași din centrul ramurii.

Continuați lectură

Salcie comună într-o oală

Micul salcie de pisoi agățat pune accente atrăgătoare în găleată pe balcon și terasă. Nava ar trebui să aibă un volum de cel puțin 40 de litri. Orice sol obișnuit de ghiveci poate fi folosit ca substrat, în mod ideal îmbogățit cu puțin nisip sau perlit. (32,90 € la Amazon *) Spre deosebire de alte specii din câmp, o salcie sălbatică din ghiveci este udată în mod regulat. De asemenea, puteți răsfăța lemnul ornamental cu un îngrășământ lichid la fiecare 30 de zile din martie până în august. Înainte de primul îngheț, găleatei i se oferă o haină de iarnă din panglici de iută, folie sau lână de grădină. Udați din când în când în timpul iernii pentru a împiedica uscarea solului. Tipul grațios de salcie este tăiat imediat după înflorire.

Trivia

Salcia Sal are un loc ferm în vamă până în prezent. În Joia Mare, ramurile înflorite sunt tăiate pentru a le decora în vază cu ouă colorate de Paști. În Duminica Floriilor, ramurile cu frunze verzi reprezintă o parte centrală a bețelor decorate cu panglici colorate pe care copiii le duc la procesiune. Micile smocuri de ramuri de palmier sunt atașate la crucifix pentru a menține răul departe de casă și curte.

Soiuri frumoase

 • Mas: O salcie pur masculină, care stabilește scena cu pisici mari, galbene și un miros minunat; 5-8 m
 • Pendula: pisici de salcie distincte, cu ramuri clar depășitoare; un solitar perfect; 4-6 m
 • Kilmarnock: mic salcie cu ramuri arcuite; ideal ca un copac mic pentru curtea din față; 1-2 m
 • Luciu argintiu: Soi de înflorire foarte timpuriu care poartă pisici încă din decembrie în ierni blânde; 4-6 m
 • Bögelsack: soi cu creștere rapidă care poartă pisici galben-aurii din martie; minunate culori de toamnă; 4-8 m