Tunderea tufei de fluturi - cum să faci totul bine

Data tăierii este primăvara

Pe lemnul de anul acesta înflorește un tufiș de fluturi. În primul rând, lăstarii tineri germinează cu numeroase sisteme de flori. Chiar la timp pentru începutul verii, primele panicule de flori apar la vârfurile lăstarilor. În cursul următor, se formează o serie de ramuri laterale de-a lungul lăstarilor de la sol, care se laudă și cu flori.

citește și

  • Cum ar trebui să iernăm liliacul fluture?
  • Curățați ananasul - cu aceste sfaturi funcționează perfect
  • Fertilizarea liliacului fluture - Cum să o faci corect

Primăvara devreme rezultă din comportamentul de creștere al liliacului de vară ca moment ideal de tăiere. Când temperaturile sunt peste îngheț între mijlocul lunii februarie și începutul lunii martie, folosiți secatoarele pentru a stabili cursul festivalului de flori din acest an. Alegând această dată, țineți cont și de Legea Federală pentru Conservarea Naturii, respectând perioada de grație pentru viața noastră de păsări pe cale de dispariție.

Tăiați viguros tufa de fluture

Lemnul ofilit din anul precedent trebuie să cedeze, astfel încât tufa ta de fluture să-și arate florile opulente. Următoarea regulă generală se aplică circumferinței tăieturii: cu cât tăietura este mai puternică, cu atât creșterea este mai puternică. Cu următoarea tăietură, deschideți calea lemnului tânăr de flori:

  • Scurtați lăstarii solului care formează schele la jumătate, cel puțin la o înălțime de 100 cm
  • Tăiere țintită la mică distanță de un nod de frunze sau ochi
  • Tăiați lăstarii laterali ofiliți din anul precedent la 2 până la 4 muguri
  • Începând cu anul 4, tăiați o schemă veche de schele la 10 cm
  • Alegeți o succesiune tânără ca succesor și scurtați-o la 30 cm
  • Subțiază lăstarii excesivi și slabi de la sol pe cioturi scurte

Ați făcut totul bine atunci când o rămășiță de lăstari la sol până la genunchi rămâne din liliacul fluture cu cioturi laterale scurte. Spațiul disponibil determină numărul corect de unități de schele. Un liliac de vară frumos, cu trei până la cinci lăstari de pământ ca cadru, este bine pus la punct. O porție de compost bine măsurată cu tala de corn (6,39 EUR la Amazon *) este momentul potrivit pentru ca arbustul ornamental să încolțească puternic și să își ridice nivelul.

Tăiați pentru o floare foarte lungă

Grădinarii cu experiență la domiciliu au întotdeauna foarfece la patrulele de vară prin grădină. Numeroase arbuști înflorite beneficiază de curățarea regulată a inflorescențelor ofilite. În acest sens, un liliac fluture nu face excepție.

Tăiați paniculele decolorate prin plasarea lamelor de foarfecă la aproximativ un centimetru deasupra unui mugur umflat. Dedicându-vă prompt florilor ofilite, preveniți și răspândirea invazivă prin auto-însămânțare. Sunt ramurile prea lungi un spin în partea ta? Apoi tăiați-le înapoi la o lovitură laterală puternică, orientată spre exterior.

sfaturi

În grădina din față, un tufiș de fluturi este popular ca un copac de casă, deoarece este atât de ușor de ridicat până la un trunchi înalt. Începătorii în grădinăritul hobby pot achiziționa bijuteria la un preț rezonabil de la maestrul grădinar. Un tutorial separat este dedicat tăierii anuale a arborelui fluture, pe care îl puteți citi aici.