Die Wicke als Unkraut - So dämmen Sie sie erfolgreich ein

Samenbildung unterbinden

Pentru a nu ajunge atât de departe în primul rând, este recomandabil să îndepărtați în mod constant tot ce s-a ofilit pe parcursul întregii perioade de înflorire. O păstăie plată cu șase până la opt semințe se coace din fiecare floare. Odată aruncate pe pământ, semințele supraviețuiesc de obicei neatinse iernii din Europa Centrală și încep să germineze primăvara. Vecina este viguroasă și într-un timp foarte scurt plantele mici ating înălțimi considerabile.

citește și

  • Semințele văduvei
  • Vecina, un artist de alpinism parfumat
  • Cum ar trebui să udați vesela?

Se poate folosi acest lucru. În locurile în care doriți să aveți grijă de veșcă în fiecare an, puteți lăsa păstăile să se coacă și să vă asigurați că planta se auto-însămânțează.

Mazărea dulce poate prospera și culcată

Atât veselia, cât și veselia sălbatică nu numai că prosperă într-o manieră târâtoare, ci și că le place să crească întinse în gazon. Întrucât aceste plante sunt relativ nedorite, se poate întâmpla ca acestea să depășească aproape complet colțurile de grădină puțin observate. Prin urmare, ar trebui să scoateți în mod regulat vișii care cresc din pat.

Există pe piață produse speciale pentru eliminarea buruienilor pentru veșcă, care se dovedesc a fi de mare ajutor atunci când există prea multă creștere sălbatică. Cu toate acestea, la fel ca toți ucigașii chimici de buruieni, folosiți-i cu înțelepciune.

Vechiul este valoros din punct de vedere ecologic

Cu toate acestea, nu trebuie trecut cu vederea faptul că semințele de văduvă conțin multe proteine ​​și reprezintă o sursă importantă de hrană pentru multe păsări. Numeroase albine sălbatice, bondari și alte insecte apreciază, de asemenea, această pădure sălbatică, deoarece produce o mulțime de nectar într-o perioadă de săptămâni. Dacă această veșcă se răspândește într-un colț al grădinii în care nu te deranjează, ar trebui să vezi planta ca o cultură decorativă din punct de vedere ecologic.

sfaturi

Liantul foarte deranjant de grădină este adesea confundat cu mazărea dulce. Cu toate acestea, mazărea dulce are flori de fluture, în timp ce bindweed formează flori albe, în formă de pâlnie. Răspândirea vânturilor este dificil de conținut, deoarece această plantă nu numai că se reproduce prin intermediul semințelor, ci și prin alergători.