Îngrijirea palmelor interioare - udare, fertilizare, tăiere și multe altele

Plantați și repotați palmele interioare

Cel mai bine este să transferați imediat o palmă de interior proaspăt cumpărată, deoarece de cele mai multe ori ghivecele de pe piață sunt prea mici și rădăcinile nu au suficient spațiu în ele. Mai târziu, este suficient să repotați această plantă de apartament aproximativ la fiecare trei până la patru ani.

citește și

  • Cum să vă determinați palma interioară - sfaturi și trucuri
  • Cum să vă fertilizați corect palmele interioare - sfaturi și trucuri
  • Cum trebuie să-mi ud palma interioară?

Alegeți întotdeauna dimensiunea noii oale, astfel încât rădăcinile să aibă suficient spațiu în ele pentru a putea crește. Cu cât oala este mai mică, cu atât va crește mai lent sau mai puțin palma interioară. Apăsați bine noul sol și udați-vă palma pe scară largă.

Apă și fertilizează palmele interioare

Majoritatea palmelor interioare sunt destul de însetate și au nevoie de apă regulată. Multe dintre ele sunt plante tropicale sau subtropicale și preferă umiditatea ridicată. Dacă aerul este prea uscat, cum ar fi aerul de încălzit în timpul iernii, atunci palma interioară devine susceptibilă la boli sau dăunători.

Udă-ți palma interioară cel târziu când stratul de sol superior s-a uscat ușor. Asigurați-vă că evitați apele, deoarece acest lucru ar putea putrezi rădăcinile palmei interioare. În timp, veți avea o senzație pentru cantitatea potrivită de apă. Are nevoie doar de îngrășământ în timpul fazei de creștere. Pentru majoritatea speciilor, este suficient un îngrășământ normal cu eliberare lentă.

Tăiați palmele interioare

Nu trebuie să tăiați niciuna dintre palmele interioare. Dacă deteriorați punctul de vegetație care se află în mijlocul coroanei, palma va înceta să crească și poate chiar să moară.

Îndepărtați doar frunzele maro uscate, dar numai atunci când sunt complet uscate. Plantele de yucca sunt o excepție; trunchiurile lor pot fi tăiate și împărțite pentru propagare.

Palmele interioare iarna

Unele specii de palmier interior sunt mai mult sau mai puțin rezistente la îngheț, altele tolerează cu greu temperaturi sub 10 ° C până la 12 ° C. Palmele interioare robuste pot petrece vara pe balcon sau în grădină, dar toamna ar trebui să se mute încet înapoi în casă. Obișnuiți-vă întotdeauna cu palmieri încet, nu pot tolera schimbări bruște de locație sau temperatură.

Esențialul pe scurt:

  • mai ales relativ ușor de îngrijit
  • multe soiuri sunt foarte însetate
  • umiditate crescută
  • tăierea nu este necesară, posibil chiar dăunătoare
  • Locație: mai ales ușoară până la ușor umbrită, mai ales destul de caldă
  • nu toate soiurile sunt rezistente
  • de obicei creștere lentă

sfaturi

Înainte de a-ți cumpăra palma de interior, află exact de ce îngrijire are nevoie această plantă de interior. Există palmieri care sunt buni pentru începători și cei care sunt puțin mai complicați în cerințele lor.

Amestec de plante de purificare a aerului „Aer proaspăt” 18,63 EUR Cumpărați din baldur Palma de yucca aproximativ 70 cm înălțime 20,55 EUR Cumpărați din baldur Palma de areca aproximativ 50 cm înălțime 18,63 EUR Cumpărați din baldur