Piciorul de elefant - Toxic sau sigur pentru pisici?

Frunzele lungi și înguste ademenesc cu ușurință pisicile să se joace cu ele sau să le ciugulească. Din păcate, piciorul de elefant nu este doar otrăvitor pentru pisici, ci și pentru alte animale și copii mici. Cel mai bine este să luați în considerare acest lucru înainte de a cumpăra, dar cel târziu atunci când alegeți o locație. Asigurați-vă că planta nu este la îndemâna animalelor sau a copiilor mici.

citește și

  • Piciorul de elefant este otrăvitor?
  • Arborele de cauciuc este otrăvitor pentru pisica mea?
  • Amaryllis este otrăvitor pentru pisica mea?

Ce simptome poate provoca piciorul de elefant?

Este posibil ca primele simptome ale otrăvirii piciorului de elefant să nu fie atât de ușor de recunoscut din exterior, inclusiv stare de rău, amețeli, greață și oboseală. Tulburările vizuale, durerile abdominale și crampele sunt, de asemenea, simptome care pot fi greu de recunoscut. Dacă bănuiți că pisica dvs. ronțăie piciorul elefantului, urmăriți cu atenție animalul.

Cel târziu, când pisica dvs. vărsă după ce a ciugulit piciorul elefantului, ar trebui să fiți atenți. Consumul repetat poate duce, de asemenea, la inflamație cronică a intestinului, care este foarte dureroasă pentru animalul dvs. de companie. Dacă se întâmplă acest lucru, duceți-vă pisica imediat la veterinar.

Esențialul pe scurt:

  • toxic pentru pisici, animale mici și păsări, dar și pentru copii mici
  • conține saponine
  • simptome posibile: stare de rău, greață, vărsături, amețeli, dureri abdominale, crampe
  • poate provoca gastroenterită și inflamație cronică a intestinului

sfaturi

Dacă aveți o pisică, faceți fără piciorul unui elefant sau așezați-l astfel încât să nu fie la îndemâna animalului dumneavoastră.