Tăierea hortensiei pădurii - cum să o faci corect

Sunt tăiate toate hortensiile la fel?

Există diferențe mari atunci când vine vorba de tăierea hortensiilor, deoarece fiecare soi are propriile cerințe speciale. Unele soiuri încolțesc deja mugurii pentru anul viitor toamna. Aceste specii includ, de exemplu, fermierul, frunza uriașă, urcarea sau hortensiile plăcute, în principiu majoritatea speciilor.

citește și

  • Cum să vă tăiați în mod corespunzător hortensia din frunze de stejar - Sfaturi de top
  • Cum să ai grijă de înțeleptul tău de stepă - sfaturi și trucuri importante
  • Cum să vă îngrijiți în mod corespunzător floarea fanului dvs. - cele mai bune sfaturi și trucuri

Toate aceste hortensii ar trebui tăiate cu atenție doar pentru a păstra mugurii pentru următoarea înflorire. Tăiați doar florile ofilite aproape de muguri. Dacă este necesar, subțiați puțin tufa. De asemenea, tăiați lăstarii vechi uscați aproape de sol.

Dacă doriți să aduceți hortensiile de acest tip într-o formă nouă și, pentru o dată, să tăiați mai energic, atunci este, desigur, posibil. Hortensia este suficient de persistentă pentru a-și reveni bine din ea. Cu toate acestea, trebuie să vă așteptați ca această plantă să producă mai puține flori în anul următor.

Tăierea ghiocei sau hortensiei

Alte specii de hortensii, cum ar fi hortensia de zăpadă sau pădure și hortensia paniculă, pe de altă parte, nu își formează lăstarii și mugurii noi până în primăvară. Le puteți tăia înapoi toamna sau primăvara devreme, la fel ca alte flori de vară. Scurtați lăstarii, astfel încât să rămână cel puțin o pereche de ochi pe lăstar. Îndepărtați lăstarii vechi sau uscați complet.

Tăiați hortensiile pentru vază

Hortensiile sunt, de asemenea, flori tăiate excelente, nu doar în perioada de înflorire. Florile uscate din toamnă, la fel ca ramurile coșurilor, sunt potrivite pentru buchete decorative uscate. De asemenea, sunt o sărbătoare pentru ochi în grădina de iarnă.

Principalele sfaturi pentru tăierea hortensiilor:

  • Tăiați cu atenție soiurile care apar toamna
  • Soiurile care trag în primăvară pot fi tăiate mai energic
  • utilizați numai foarfece ascuțite și curate (19,03 € pe Amazon *)
  • Tăiați lăstarii uscați și bolnavi aproape de sol

sfaturi

Tundeți hortensia pădurii numai cu atenție toamna, cu excepția cazului în care doriți să dați plantei un aspect nou.