Propagarea arborelui de cauciuc - care metode funcționează?

Se poate crește un copac de cauciuc din semințe?

Arborele de cauciuc (lat. Ficus elastica) poate fi cultivat destul de ușor din semințe. Cu toate acestea, însămânțarea merită doar dacă doriți cu adevărat să aveți multe plante tinere. Imprastiați semințele pe sol normal de cultivare sau ghiveci, care ar putea să aibă un conținut redus de nutrienți. Acoperiți semințele cu puțin sol și umeziți-le ușor.

citește și

  • Pot să-mi răspândesc arborele de cauciuc prin butași?
  • Pot întineri arborele meu de cauciuc?
  • Pot să hidroponizez arborele meu de cauciuc?

Pentru a păstra umezeala în interior, utilizați o seră interioară sau trageți o foaie limpede peste ghivecele creșei. (14,90 € la Amazon *) Chiar și umezeala este importantă, dar trebuie evitată înghițirea apei. Semințele germinează după scurt timp. Odată ce primele frunze s-au format, vă puteți repota tinerii copaci de cauciuc.

Este ușor de propagat de la butași?

Plantarea butașilor este considerată a fi cea mai ușoară modalitate de propagare a arborilor de cauciuc. Cel mai bun moment pentru aceasta este primăvara, când se formează lăstari noi. Găsiți o lăstare puternică și sănătoasă cu cel puțin o frunză și un mugur. Tăiați-l de cel puțin 6 cm lungime și puneți-l într-un pahar cu apă. Acest lucru permite sucului de lapte să se scurgă cu ușurință.

Apoi plantați lăstarul într-o oală de turbă și așezați-l într-o seră interioară sau puneți o pungă de plastic transparentă peste ea. Lăstarul ar trebui acum lăsat să crească cel puțin trei luni într-un loc luminos. Apoi, obișnuiți-vă încet cu aerul normal al camerei.

Tundeți un copac de cauciuc care este prea mare

Dacă arborele dvs. de cauciuc devine prea mare pentru dvs., îl puteți tăia pur și simplu la lungimea dorită. Acum puteți utiliza bucata tăiată pentru propagare, plantând-o ca o tăiere în sol sărac în nutrienți.

Tăiați arborele de cauciuc la începutul sezonului de creștere, apoi va răsări din nou la așa-numiții ochi adormiți. Cel mai bine este să tăiați chiar deasupra unui astfel de ochi. Acest lucru va da copacului dvs. de cauciuc o formă frumoasă.

Mossing-ul

Este destul de consumatoare de timp, dar veți obține plante tinere destul de frumoase atunci când eliminați mușchiul. Este nevoie de câteva luni pentru a se forma rădăcini suficiente la interfață. Ar trebui să urmați cu adevărat instrucțiunile și să nu separați planta tânără de planta mamă prea devreme.

Esențialul pe scurt:

  • Semănatul este posibil, dar aduce multe plante noi
  • Mossing-ul este laborios, dar aduce plante tinere mai mari
  • cel mai simplu mod de propagare: butași

sfaturi

În funcție de preferințe și obiective, aveți la dispoziție diverse opțiuni de înmulțire, de la însămânțare la plantarea foarte simplă a butașilor până la mușchiul foarte complex.