Nut de Brazilia - Conținut de seleniu și alți nutrienți valoroși

Cât seleniu conține nuca de Brazilia?

100 de grame de nuci de Brazilia conțin 1,9 miligrame de seleniu. Nicio plantă comestibilă nu are un conținut atât de mare de seleniu.

citește și

 • Ce au în comun nucile și nucile pecaniene din Brazilia?
 • Nucile de Brazilia nu sunt otrăvitoare, sunt foarte sănătoase!
 • Plantarea unui nuc de brazil - funcționează?

Seleniul este unul dintre antioxidanții care protejează celulele corpului de radicalii liberi. Acestea pătrund în celulele corpului și sunt considerate a fi una dintre cele mai importante cauze de cancer.

Seleniul previne degenerarea celulei. Studiile științifice indică faptul că oligoelementul acționează ca protecție împotriva bolilor nervoase, cum ar fi scleroza multiplă sau Alzheimer.

Două nuci acoperă necesarul zilnic

Potrivit experților, consumul a doar câteva nuci acoperă necesarul zilnic al unui adult.

Dacă puneți câteva nuci de Brazilia în meniu de trei până la patru ori pe săptămână, vă veți aproviziona în mod optim corpul cu oligoelementul important.

Nucile de Brazilia sunt foarte bogate în grăsimi

Nucile de Brazilia nu sunt populare doar datorită conținutului ridicat de seleniu. Acestea conțin o serie de substanțe de care corpul uman are nevoie pentru a-și menține funcțiile.

Conținutul de grăsime este foarte ridicat, la 66,4 grame la 100 de grame de nuci de Brazilia, doar nucile pecan conțin mai multe grăsimi. Cu toate acestea, este vorba în principal de acizii grași nesaturați și polinesaturați.

100 de grame de nuci de Brazilia adaugă 660 de calorii. Persoanele care suferă de obezitate sau urmează o dietă ar trebui, prin urmare, să consume nuci de Brazilia numai în cantități foarte mici.

Ce conține nuca de Brazilia în afară de seleniu și grăsimi

 • Fibră
 • sodiu
 • magneziu
 • fosfor
 • potasiu
 • Calciu
 • fier
 • zinc
 • Vitamine C, B6, B12, E

Creșterea mucegaiului pe nucile de Brazilia

Miezul nucii de Brazilia se consumă crud. Este nevoie de un efort pentru a le scoate din cochilia extrem de dură. De aceea, nucile sunt adesea deja decojite și lustruite.

Din păcate, există riscul ca pe nuci să se formeze mucegaiuri periculoase, care sunt dăunătoare sănătății și pot provoca otrăviri.

Prin urmare, este mai bine să cumpărați nuci de Brazilia necojite și să le spargeți doar cu puțin timp înainte de consum. Nucile decojite trebuie consumate cât mai curând posibil.

Fii atent la gust

Conținutul ridicat de grăsimi din nucile de Brazilia poate face ca nucile să se rânceze rapid. Acest lucru poate fi recunoscut printr-un miros urât.

Nucile rance au un gust foarte neplăcut. Nucile proaspete și sănătoase de Brazilia au o aromă dulce și de nuci.

Nucile de Brazilia care au un gust sau miros ciudat nu trebuie consumate, ci aparțin coșului de gunoi.

Sfaturi și trucuri

Spre deosebire de alune și multe alte tipuri de nuci, nucile de Brazilia rareori provoacă alergii. Cu toate acestea, dacă simțiți o senzație de arsură pe limbă sau vă umflați când o mâncați, sunteți unul dintre acei oameni care sunt alergici la nucile de Brazilia.

Ce