Suc de prune - Cum se face suc delicios

Suc de prune

Folosiți numai prune proaspete pentru suc. Cel mai bine este să-ți culegi fructele și să le suci imediat. Când cumpărați în supermarket, asigurați-vă că prunele sunt încă ferme. Produsele prea coapte, deja stufoase, nu conțin deloc suc.

citește și

 • Suc de ierburi
 • Suc de agrișe
 • Prune murate: plăcere pură în fiecare anotimp

Există diverse opțiuni pentru prepararea sucului de prune:

 • Sucul într-un extractor de abur
 • Suc cu un storcător

Utilizarea unui storcător centrifugal nu este recomandată pentru fructele moi. În plus, în acest fel, o mulțime de oxigen intră în suc și o mulțime de substanțe nutritive se pierd.

Extracția cu abur a prunelor

Mai întâi se prepară storcătorul cu abur și se toarnă apă în recipientul inferior. Utilizați instrucțiunile de utilizare ca ghid. Coșul superior cu fructe este disponibil pentru fructe.

 1. Spălați și prăjiți prunele.
 2. Zahariti fructele daca sunt prea acre.
 3. Puneți prunele în coșul cu fructe, închideți storcătorul și aduceți totul la fierbere pe aragaz.
 4. De îndată ce sucul se colectează în tubul de scurgere, după aproximativ 30 până la 70 de minute, sucul poate fi umplut în sticle sterilizate.

Suc în storcătorul sau în storcătorul lent

Storcătorul lent funcționează cu un număr redus de rotații, adică presa cu șurub se rotește relativ lent. Prin urmare, sucul presat atât de ușor conține tot nutrienții săi. În plus, în acest fel, puțin oxigen intră în suc și nu se oxidează la fel de repede. Dacă doriți să păstrați sucul presat în storcătorul lent pentru o perioadă mai lungă de timp, trebuie să fierbeți din nou sucul și apoi să îl umpleți în sticle sterile.

Înainte de a începe să faceți suc, spălați și prăjiți prunele. În funcție de dispozitiv, poate fi necesar să tăiați și fructele. Bea sucul cât mai proaspăt posibil.

Jurnalul de grădină prospețime-ABC

Cum pot fi păstrate corect fructele și legumele, astfel încât să rămână proaspete cât mai mult timp?

Jurnalul de grădină Freshness ABC ca afiș:

 • Comandați aici ieftin ca imprimare A3 pentru bucătăria dvs.
 • ca fișier PDF gratuit pentru imprimare personală