Gard viu - Aceste plante sunt grozave

Avantajele și dezavantajele soluțiilor naturale de protecție a confidențialității

Nu depinde doar de reglementările legale dacă o proprietate este înconjurată de măsuri structurale relativ permanente, cum ar fi un zid de piatră realizat din gabioane, sau dacă caracterul natural al unei grădini proiectate pentru relaxare și experiență în natură este luat în considerare la plantarea unui gard viu. În multe cazuri, un ecran de confidențialitate natural nu oferă o protecție totală a confidențialității în sensul unui perete opac temporar sau permanent, dar variantele de ecran de confidențialitate vii pot înregistra efecte pozitive asupra florei și faunei, precum și cu o estetică plăcută și atractivă. Care gard viu vă înconjoară în cele din urmă propria grădină și poate deveni un paradis de relaxare și izolare este în cele din urmă decis de următorii parametri:

 • condițiile de amplasare din grădină (temperatură, sol, condiții de lumină)
 • comportamentul de creștere al plantelor de gard viu selectate
 • prețul, precum și numărul și dimensiunea plantelor de gard viu care vor fi utilizate
 • relația cu vecinii
 • spațiul disponibil

citește și

 • Ecranul de confidențialitate perfect pentru o grădină pe un deal
 • Arbuști înfloriți ca ecran decorativ de confidențialitate în grădină
 • Un ecran de intimitate ridicat poate face grădina mai frumoasă

Garduri de protecție a vieții private cu frunziș verde și ace

Catalogul standard absolut al plantelor de gard viu veșnic încercate și testate include câteva specii de plante care au modelat estetica vizuală a așezărilor suburbane de-a lungul deceniilor:

 • Thuja occidentalis (în diferitele sale subspecii)
 • Laur de cireșe
 • liguster
 • brad
 • Molid
 • tisa

Există, de asemenea, alte plante de gard viu, cum ar fi fagul, ale cărui frunze rămân pe ramuri după ce au murit până când răsar din nou, asigurându-se astfel că gardurile vii corespunzătoare sunt relativ opace. Înainte de a planta un gard viu de confidențialitate, veșnic nu trebuie să vă puneți anumite întrebări atunci când alegeți o plantă, nu numai în ceea ce privește condițiile locale, ci și în ceea ce privește cerințele de îngrijire respective. Aceasta include, de asemenea, creșterea plantelor de gard viu selectate, la urma urmei, un gard viu de tuia care a fost tăiat relativ precis poate necesita tăiere intensivă în muncă de aproximativ două până la trei ori pe an. Molidul și bradul trebuie folosiți numai pentru un nivel deliberat ridicat de intimitate,pentru care este disponibilă o zonă suficient de generoasă în ceea ce privește lățimea plantei, fără riscul de deteriorare a rădăcinilor.

Garanția alternativă de confidențialitate este creativă și inovatoare

Ce gard viu ar trebui să aleagă grădinarii cu un teren foarte mic de grădină sau iubitorii de plante care sunt limitați la propriul balcon sau terasă? Plantele alpiniste înflorite necesită foarte puțin spațiu pentru podea, cresc de obicei foarte repede și, ca alpiniști anuali sau pereni, pot fi creați în mod flexibil și organizați ca gard viu de protecție, cu un ajutor adecvat pentru alpinism. Un ecran natural de confidențialitate realizat din bambus poate fi, de asemenea, luat în considerare, dacă barierele adecvate împotriva rădăcinii din sol sunt prevăzute pentru subspecii puternic crescute. Un gard realizat din crenguțe de salcie nu necesită deloc spațiu la etaj și poate fi instalat rapid și ieftin și folosit ca ecran atractiv și natural de confidențialitate timp de câțiva ani.

sfaturi

În unele grădini de case terasate, spațiul este deja limitat și ar trebui folosit cu ușurință pentru diferitele aspecte ale utilizării grădinii. Un ecran de confidențialitate înflorit format din plante cățărătoare urcătoare nu numai că oferă un sigiliu împotriva zgomotului traficului și a spectatorilor curioși, ci și insecte benefice valoroase, precum gândaci, albine și viespi parazite (14,59 € la Amazon *), hrană și spațiu de locuit.