Viermi mari în ghiveci - determină și luptă

Ce fel de viermi poate fi asta?

Există nenumărate specii de insecte care își depun ouăle în pământ, unde larvele se pot hrăni și dezvolta singure după ce clocesc. Acum ne concentrăm privirea asupra speciilor care vă pot deteriora grav plantele în ghivece - pentru că de obicei nu trebuie să vă faceți griji cu privire la restul.

citește și

  • Sunt viermii aceia în peluza mea?
  • Viermi în compost - cum se poate preveni acest lucru?
  • Ce sunt acești viermi albi pe pământ?

Dacă întâlniți animale mari, albe, asemănătoare cu viermii în substrat în timp ce căutați cauza plantelor îngrijitoare de cuvă, cel mai probabil nu sunt viermi, ci larve ale anumitor tipuri de gândaci. Larcile formează un grup special în larvele insectelor: se caracterizează printr-un aspect al corpului foarte subdezvoltat, gol, fără niciun membru, nici măcar o capsulă a capului nu este formată în ele.

Locuitorii dubioși ai ghivecelui tău de flori sunt înalți, cu carne groasă, albicioși, cu o parte din față (și din spate) mai întunecată și, eventual, cu 3 perechi de oase de stern? Atunci probabil că aveți de-a face cu următorii dăunători:

  • Grubs
  • Larvele de gărgărițe negre

Grubs

Larvele superfamiliei de gândaci Scarabaeoidea se numesc larve. Speciile relevante din latitudinile noastre sunt în principal mai, iunie și gândacii cu frunze de grădină. Larvele lor se hrănesc cu rădăcinile plantelor vii și pot provoca daune gazonului, plantelor de așternut și chiar plantelor în ghivece.

Larvele de gărgărițe de viță de vie

Larvele de gărgăriță neagră nu aparțin gruburilor, dar nu și viermilor. Gărgărița neagră, care aparține familiei gărgărițelor, este un dăunător obișnuit și, prin urmare, temut în agricultură și grădinărit privat. Pe lângă materialul vegetal mort, din păcate mănâncă și rădăcinile plantelor vii.

Ce sa fac?

O plantă în ghiveci infectată cu larve albe sau larve de gărgărițe negre ar trebui mai întâi scoasă din plantator și cercetată pe pământ după dăunători. Căutați cât mai bine posibil și colectați-i pe băieți. În cazul infestării abundente și a plantelor cu rădăcini dense, puteți utiliza jetul de apă din furtunul de grădină și, dacă este necesar, spălați rădăcinile complet libere.

Dacă rădăcinile sunt foarte dificile, deoarece rădăcinile sunt prea înguste, puteți utiliza și nematode prădătoare. Viermii rotunzi paraziți colonizează larve albe și larvele de gărgăriță de viță de vie, ucigându-le astfel.