Petele de rodie - Cum să le elimini?

Rodiile coapte au un gust plăcut tartru, dulce. Semințele comestibile ale fructului constau dintr-un miez solid, care este înconjurat de un strat de fructe cu aspect sticlos. Această coajă, care este plină de suc, izbucnește cu puțină presiune, iar sucul lasă pete roșii închise pe țesături de culoare deschisă.

citește și

  • Rodiile nu se consideră citrice
  • Când rodia este maro în interior
  • Rodiile coapte sunt un deliciu

Evitați petele: deschideți rodia în mod corespunzător

Pentru a evita stropirea sucului la deschiderea unei rodii, procedați după cum urmează:

  • mai întâi tăiat sau ieșit din baza florii cu un cuțit ascuțit,
  • apoi tăiați în coajă de jur împrejur de sus în jos de două până la opt ori,
  • rupeți fructele în zonele incizate,
  • îndepărtați miezul cu degetele într-un vas, dacă este necesar, acestea cad când atingeți ușor vasul.

De multe ori se recomandă ca fructele să fie sparte și piatra îndepărtată într-un vas umplut cu apă. Aceasta înseamnă că orice strop de suc rămâne sub apă și este mai ușor să „separi grâul de pleavă”, deoarece sâmburii grei se scufundă în fundul vasului, în timp ce bucățile ușoare de piele dintre piele rămân deasupra. Pentru a face suc, tăiați rodia în jumătate și strângeți-o cu o presă de citrice.

Tratați petele cât mai curând posibil

Ca și în cazul vinului roșu, același lucru este valabil și pentru rodii: petele proaspete sunt cel mai bine îndepărtate! Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un îndepărtător de pete standard. Dacă nu aveți la îndemână remediul potrivit, remediile casnice încercate și testate vă pot ajuta și:

  • Săpun de fiere,
  • Albire,
  • Suc de lămâie în legătură cu sarea de uz casnic.

Pentru textilele robuste realizate din bumbac alb pur sau amestec de bumbac, recomandăm pretratarea cu un înălbitor (de ex. Dan Klorix, dacă este necesar diluat cu apă în prealabil) și apoi spălarea lor manuală sau în mașina de spălat .¹

Tratarea petelor pe țesături colorate sau sensibile, cum ar fi mătase sau lână, necesită puțin mai mult efort și, din păcate, este adesea în detrimentul culorilor. Mai întâi ar trebui să absorbiți lichidul rămas cu hârtie de bucătărie. Adăugând apă minerală carbogazoasă la pată, puteți ajunge la particulele de culoare care au pătruns mai adânc în țesătură și astfel „diluați” intensitatea culorii.

Picurarea sucului de lămâie pe pată are, de asemenea, un efect de estompare. După un timp de expunere de aproximativ 30 de minute, puteți adăuga puțină sare de uz casnic, care apoi scoate din țesătură particulele de culoare lichidă rămase. Tratamentul cu săpun biliar, care este umezit direct pe pată și, de asemenea, lăsat să acționeze, poate fi, de asemenea, de ajutor. Apoi spălați îmbrăcămintea cu detergent greu.

Sfaturi și trucuri

Pentru petele vechi de rodie, ar trebui să ajute pretratarea cu substanța de eliminare a cernelii și tratamentul ulterior cu lămâie. Când aveți dubii, nu lăsați nici o piatră neîntoarsă!

¹ Sursă: //www.waschmaschinentests.org/