Coada calului pentru trandafiri - cum să lupți împotriva făinării și dăunătorilor

Folosiți bulion de coada calului împotriva făinării

Grădinarul nu numără coada calului printre plantele sale preferate. Iarba face o treabă bună de îngrijire a trandafirilor.

citește și

  • Combate mucegaiul biologic cu coada calului
  • Îngrijirea corectă a cozii de cal în grădină
  • Fainarea, funinginea stelară, rugina trandafirilor - cele mai frecvente boli ale frunzelor la trandafiri

În plus față de taninuri și uleiuri esențiale, conține o cantitate mare de silice, care este eficientă împotriva bolilor fungice, cum ar fi făinarea de pe trandafiri.

Petalele de trandafir sunt pulverizate cu un bulion făcut din coada calului atunci când apare o infestare. Bulionul pentru trandafiri este, de asemenea, bun pentru prevenire.

Pregătiți-vă singur bulion de coadă de cal

Puteți prepara cu ușurință bulion de coadă de cal. Pentru aceasta aveți nevoie de:

  • Borcan din plastic
  • coada calului proaspătă sau uscată
  • Apă de ploaie sau apă de la robinet
  • tărâm

Puneți 200 de grame de plante proaspete sau 15 grame de plantă uscată în recipient și de preferință turnați apă de ploaie peste ea. Lăsați amestecul să se absoarbă timp de 24 de ore.

Apoi, berea se fierbe. Durează aproximativ o jumătate de oră până când silica se dizolvă din frunze. Apoi, bulionul trebuie să se răcească și, în final, se diluează 1: 4 cu apă proaspătă.

Tratați trandafirii cu bulion de coadă de cal

În cazul unui atac fungic acut, pulverizați frunzele cu bulion de mai multe ori pe zi.

Coada calului de câmp este, de asemenea, ideală pentru prevenire. Silica întărește frunzele, astfel încât ciupercile și dăunătorii să nu poată pătrunde în primul rând.

Pentru prevenire, tratați trandafirii cu bulion de coadă de cal o dată pe săptămână.

Fertilizați biologic trandafirii cu gunoi de grajd

Gunoiul de coadă de cal este preparat într-un mod similar cu bulionul, cu excepția faptului că planta este lăsată mult timp în apă și nu fiartă. Gunoiul lichid este copt când nu mai apar bule.

Gunoiul lichid este diluat cu apă într-un raport de 1: 5 și turnat în jurul trandafirilor o dată pe lună. Asigurați-vă că nu udați frunzele și rădăcinile direct cu gunoiul de grajd.

Planta este întărită de minerale. Frunzele arată mai sănătoase și de obicei există mai multe flori.

sfaturi

Bulionul de coadă de cal ajută, de asemenea, împotriva numeroaselor dăunători. Pulverizați trandafirii atunci când afidele sau acarienii păianjen au atacat frunzele.