Crearea unui pat de flori în fața terasei - aveți aceste opțiuni

Încadrați terasa cu patul de flori

De exemplu, terasa poate fi încadrată cu un pat de flori la nivelul solului care nu trebuie neapărat să fie dreptunghiular. Paturile în formă de L sau chiar în U sunt ideale în acest moment. Cei cărora le place mai jucăuș și mai romantic pot alege o formă de pat curbat, semicircular sau triunghiular, dintre care mai multe pot fi așezate una lângă cealaltă. În ceea ce privește plantarea, factorii de localizare și sol decid care plante perene intră în pat. Alte elemente decorative, cum ar fi bolovani, pietricele, pietriș etc., pot fi, de asemenea, integrate în patul de flori într-un mod atractiv din punct de vedere vizual.

citește și

  • Pentru înflorire abundentă pe tot parcursul anului - planificați optim patul de flori
  • Așezați și proiectați un pat de flori cu pietre
  • Nu creați un pat de flori fără un plan de plantare

Folosiți patul de flori ca ecran de confidențialitate

Cu toate acestea, puteți utiliza și patul de flori ca ecran de confidențialitate în loc de gard viu. Acest lucru funcționează atunci când plantați paturi înălțate - din lemn sau din piatră, de exemplu - dens cu arbuști înalți. Acestea ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 120 până la 140 de centimetri, ceea ce, împreună cu înălțimea medie a patului ridicat de aproximativ 80 de centimetri, are ca rezultat o gard viu frumos, înflorit și ușor de întreținut. Floarea soarelui erbacee (Helianthus decapetalus), mustul purpuriu în creștere stufoasă (Eupatorium), impunătorul cap de scară uriașă (Cephalaria gigantea) și, plantate între ele, specii precum șarpanta (Achillea), larkspur (delphinium) sunt foarte potrivite în acest scop. , Floare de flacără (Phlox), Cranesbill (Geranium) sau Urzică indiană (Monarda).

Pat de flori pe terasă

Cu toate acestea, patul de flori poate fi amplasat nu numai în fața terasei, ci și pe terasă. Există, de asemenea, multe idei frumoase pentru acest lucru, începând cu un pat de flori din multe ghivece individuale, un pat de masă ridicat, găleți mari, o roabă plantată sau o cadă de zinc. Cu toate acestea, puteți integra patul direct în acoperișul terasei, care funcționează deosebit de bine cu suprafețele cu gresie (de ex. Gresie din lemn). Tot ce trebuie să faceți este să omiteți sau să îndepărtați unele plăci și, în schimb, să lăsați să intre și să plantați căzi de plante plate.

sfaturi

Pentru a menține patul peren ușor de întreținut, puteți acoperi solul cu mulci din scoarță sau cu pietricele.