Congelarea gălbenușurilor - astfel va dura mai mult

Pregătește gălbenușurile de ou pentru congelare

Când vine vorba de congelarea ouălor, prospețimea este esențială: pentru a preveni contaminarea germenilor, ouăle trebuie să intre în congelator absolut proaspete. Gălbenușul de ou crud poate fi stricat după doar două ore la temperatura camerei.

Gălbenușurile de ou tind să formeze o piele dură atunci când sunt dezghețate, ceea ce poate fi enervant în funcție de procesarea planificată. Pentru a preveni acest lucru, amestecați gălbenușurile fie cu puțină sare (o linguriță pentru zece gălbenușuri), fie cu zahăr (o lingură pentru zece gălbenușuri).

Dacă nu ați planificat încă ce doriți să folosiți gălbenușurile pentru mai târziu, le puteți congela în două porții: una sărată pentru mâncăruri sărate, una cu zahăr pentru deserturi.

citește și

  • Iaurt înghețat: conservați iaurtul prin congelare
  • Conservarea resturilor: pastele fierte pot fi congelate
  • Păstrați ciupercile proaspete de stridii prin congelare

Porție optimă

Ar trebui să congelați gălbenușurile de ou în porții individuale mici, astfel încât să poată fi porționate în mod optim pentru procesare ulterioară. Există trei moduri de a stoca gălbenușurile pe care doriți să le congelați:

  • cutii de plastic bine blocabile
  • sac de congelare
  • Matrite pentru cuburi de gheață

Cutii de plastic

Dezavantajul cutiilor de plastic este că majoritatea sunt prea mari pentru porții mici de ouă. Cutiile nu trebuie să fie complet umplute, dar chiar și pe jumătate ocupă mult spațiu în compartimentul congelatorului. Dacă alegeți cutii de plastic, etichetați-le cu cantitatea de gălbenuș de ou, adaosul (sare sau zahăr) și data congelării.

sac de congelare

Pungile pentru congelator sunt ușor de umplut cu cantități mici de ouă și apoi înghețează plat, ceea ce ocupă foarte puțin spațiu în congelator. Înainte de umplere, etichetați pungile cu data congelării, cantitatea de gălbenuș de ou și cuvintele „sare” sau „zahăr”.

Matrite pentru cuburi de gheață

Gălbenușurile de ou porționate în forme de cuburi de gheață sunt deosebit de convenabile pentru prelucrarea ulterioară. Un cub de gheață este aproximativ același cu un gălbenuș de ou, astfel încât să puteți lua cu ușurință cantitatea de care aveți nevoie. De îndată ce masa este complet înghețată, puteți transfera cuburile de gălbenuș de ou în pungi congelatoare etichetate anterior.

Ce este important atunci când decongelați?

Igiena este deosebit de importantă la dezghețarea ouălor, deoarece alimentele crude de origine animală sunt deosebit de sensibile la germeni dăunători. Este recomandabil să lăsați gălbenușurile să se dezghețe încet în frigider. În acest fel, lanțul de frig nu este întrerupt și microbii nu au nicio șansă de a contamina oul.

Consumați gălbenușurile de ou congelate după cel mult zece luni și gătiți-le prin coacere, prăjire sau fierbere înainte de consum.