Tăierea pernelor albastre - când, cât și cât de des?

Stimulați o a doua floare

Când s-a terminat prima înflorire, florile vechi sunt tăiate. Puteți utiliza secatoarele standard pentru acest lucru. Ideea din spatele acestui lucru este că un al doilea buchet de flori este stimulat în anul. De obicei, această tăiere este adecvată spre sfârșitul lunii mai.

citește și

  • Aceasta este îngrijirea de care are nevoie o pernă albastră pentru a înflori abundent!
  • În ce măsură este rezistentă perna albastră?
  • Perna albastră Locație: mult soare sau mai degrabă umbros?

Preveniți semănatul de sine

În plus, se poate face o tăietură pentru a preveni formarea fructului și a semințelor sale. Verificați regulat pentru a vedea dacă florile s-au ofilit și fructele s-au format deja. Acesta este ceea ce înseamnă dacă doriți să evitați auto-însămânțarea plantei.

Reduceți-vă înainte de debutul iernii

Cei care nu au tăiat florile în luna mai ar trebui totuși să efectueze o tăiere în timpul verii și până cel târziu în septembrie. Aceasta pregătește perna albastră pentru iarna care se apropie. Tăiați lăstarii înapoi la jumătate!

Evitați îmbătrânirea plantei

Perna albastră crește ușor fără tăiere. Dar, pentru a putea servi mult timp pentru a înverzi și a îmbunătăți vizual grădinile stâncoase, pereții de piatră uscată și altele asemenea, perna albastră de formare a pernei și de acoperire a podelei trebuie tăiată în mod regulat și luminată:

  • Tăiați lăstarii vechi la rădăcini
  • îndepărtați lăstarii încrucișați
  • Îndepărtați părțile de plante moarte și bolnave cât mai repede posibil
  • Scop: Evitați chelirea din interior
  • Rezultat: creștere stufoasă, compactă

Câștigarea butașilor pentru propagare

În plus, poate fi necesară o tăietură în timpul propagării. Lăstarii pentru butași sunt ușor de obținut. Ar trebui să tăiați asta de la perna albastră la sfârșitul verii. Puneți-le în sol umed de ghiveci pentru a rădăcina și nu le plantați până în primăvara următoare!

Recoltați fructe capsule pentru însămânțare

Nu în ultimul rând, puteți tăia perna albastră pentru a recolta fructele capsulei cu semințe. Păstăile sunt sferice până în formă de ou și se coc după perioada de înflorire vara. Tăiați-le înainte de a le deschide. Altfel semințele vor cădea repede.

sfaturi

A doua grămadă de flori devine mai luxuriantă dacă fertilizați și udați planta imediat după tăiere.