Săpat o grădină acoperită - cum să o condimentezi

inventar

Înainte de a dezgropa o grădină, ar trebui să aveți o imagine de ansamblu. În grădinile crescute nu este neobișnuit să apară comori pe care măsurile radicale le-ar distruge. Observați grădina cel puțin un an. Acest lucru vă va oferi o perspectivă asupra a ceea ce crește în grădina dvs. și a tipurilor de sol predominante.

citește și

  • Are sens să dezgropăm o pajiște?
  • Când să dezgropați grădina
  • Instrument pentru grădină pentru dezgropare

Paturile existente cu plante de ceapă nu trebuie săpate. Măsurile care readuc patul în formă sunt suficiente aici. Ierburile sălbatice, cum ar fi măcrișul, urzica sau mantia doamnei, se răspândesc în grădini nefolosite, unde servesc biodiversității și oferă oamenilor un alt beneficiu ca legume.

Cântărește săpând

Dezgroparea grădinii este o opțiune dacă terenul este foarte denivelat. Terenul greu poate fi greu folosit dacă nu a fost dezgropat temeinic și slăbit. Cu soluri ușoare, este suficient să slăbiți substratul cu un dinte de scroafă. Schimbările sunt asociate cu o perturbare a structurii solului. După astfel de intervenții masive, solul are nevoie de timp pentru a se regenera.

Dacă este necesară săparea, ar trebui să acordați atenție condițiilor meteorologice. Toamna nu este întotdeauna ideală pentru această măsură. Schimbarea este posibilă și în primăvară dacă sezonul de vegetație nu a început încă.

Atunci ar trebui să dezgropați grădina:

  • după îngheț ușor de sol
  • la începutul primăverii cu temperaturi scăzute
  • de la ploi intense

Paturi de flori fără săpături

După tuns, mulci zona care va fi ulterior un pat. În grădina crescută, există cantități mari de iarbă care sunt perfecte ca strat de mulci atunci când sunt tăiate. Cu cât iarba este mai lungă, cu atât mai bine. Schimbarea se diminuează semnificativ în următoarele șase luni.

Verificați starea gazonului de dedesubt și aplicați un strat suplimentar de mulci în zonă, dacă iarba de dedesubt nu a putrezit încă. Materialul se descompune doar încet și oferă un strat protector ideal pentru podea. Păstrează substratul umed și cald, astfel încât organismele solului să poată transforma biomasa în compost.