Viță de vie - recunoașteți și controlați dăunătorii

Filoxera (Viteus vitifoliae)

Răspândește frica și teroarea în podgorii când atacă vițele din armate. Deci, nu este deloc surprinzător faptul că fiecare apariție a filoxerei este sesizabilă. Dăunătorul atacă vițele sub diferite forme și le suge viața. Femelele mici de 1 milimetru sunt de culoare galben ocru și cu aripi. Masculii fără aripi sunt de culoare galben strălucitor.

citește și

  • Cea mai bună îngrijire pentru viță de vie - o prezentare generală
  • Cum poate fi combătută efectiv mucegaiul de viță de vie?
  • Vița de vie prosperă chiar și pe balcon - așa funcționează

Utilizarea soiurilor de struguri rafinate s-a impus ca cea mai reușită metodă împotriva filoxerei. Se folosesc documente tolerante la viță-de-vie din America, care previn de ceva timp invadările temute ale dăunătorilor. Prin urmare, atunci când achiziționați plante tinere, acordați atenție ofertelor soiurilor nobile sau puteți rafina vița de vie ca parte a înmulțirii.

Acarianul violei (Colomerus vitis)

Micii acarieni ai biliei provoacă umflături asemănătoare varicelei pe vârfurile frunzelor primăvara și vara. În cursul următor se dezvoltă o pâslă albă, care apare maro-roșu în soiurile de struguri roșii. Prin urmare, acest tip de deteriorare este adesea confundat cu mucegaiul cu infecție fungică. Utilizarea unui pesticid pe bază de ulei de rapiță este recomandată numai dacă presiunea de infestare este foarte mare. În caz contrar, frunzele infectate trebuie curățate.

Tăietor de viță de vie (Byctiscus betulae)

Gândacul mic de la 5 la 7 milimetri este greu de ratat cu corpul său metalic strălucitor în galben auriu, albastru sau violet. Din aprilie până în septembrie, vița de vie preferă să atace vița de vie. Femelele roșesc frunzele ca să le ofilească. Apoi își înfășoară puietul în el. Fiecare femelă distruge până la 30 de frunze, astfel încât aprovizionarea cu struguri este pusă în pericol. Cum să luați măsuri împotriva dăunătorilor:

  • inspecții regulate ale viței de vie pentru o infestare
  • Colectați în mod constant gândacii și frunzele rulate
  • Nu plantați viță de vie aproape de foioase

Insecticidele nu mai sunt permise pentru utilizarea în grădinile alocate și nu sunt sensibile în ceea ce privește digestibilitatea strugurilor.

Sfaturi și trucuri

Gărgărița neagră omniprezentă nu cruță vița de vie. Gândacii adulți dăunează plantelor, precum și larvelor lor. Capcanele cu nematode s-au dovedit a fi o metodă eficientă de control ecologic. Construcția ingenioasă este umplută cu viermi rotunzi și funcționează timp de 6 săptămâni pe o suprafață de 10 metri pătrați.

GTH