Sucul de bătrân într-un extractor cu abur - așa funcționează

Suc în extractorul de abur pas cu pas

  1. Spălați umbelele de boabe sub apă curentă și lăsați-le să se usuce pe un prosop de bucătărie.
  2. Îndepărtați fructele necoapte din ombelele de soc. Samburii verzi și roșii conțin o concentrație ridicată de sambunigrină otrăvitoare și, prin urmare, trebuie eliminate.
  3. Tăiați tulpinile groase ale ombelelor de soc. Tulpinile fine pe care stau fructele de pădure pot fi puse în storcătorul cu aburi.
  4. Puneți bătrânii pregătiți în coșul cu fructe al storcătorului cu aburi. Pentru a îndulci sucul, puteți presăra fructele de pădure cu zahăr.
  5. Acum puneți cele trei elemente ale storcătorului unul peste celălalt: în partea de jos este oala umplută cu puțină apă, deasupra recipientului de colectare a sucului și deasupra acestuia coșul de fructe umplut.
  6. Puneți capacul și puneți extractorul de abur pe aragaz.
  7. Bătrânul este complet suc după cel mult o oră - sucul se află în recipientul de colectare. Acum puteți scoate clema de pe tubul de turnare și umpleți sucul de soc finisat în sticle pregătite.

Avantajele utilizării unui extractor de aburi

Dacă utilizați un storcător de abur pentru a suge socul, veți salva mai mulți pași de lucru:

Deoarece tulpinile verzi mai subțiri pot rămâne pe fructe de padure, nu trebuie să le smulgeți din greu. Drept urmare, fructele de pădure nu pierd nici un suc prematur și nu trebuie să vă curățați bucătăria și hainele murdare cu sucul de soc de colorat puternic.

Dacă doriți să vă rafinați sucul de soc cu alte fructe sau zahăr, puteți face acest lucru direct în storcătorul cu aburi: de exemplu, adăugați bucăți de măr la soc sau presărați niște zahăr peste ele. O picătură de suc de mere pe care o turnați peste fructe de padure îi va oferi sucului de soc un gust fin mai târziu.

Sucul de soc este încălzit de abur în timpul extracției în extractorul de abur. Prin urmare, poate fi utilizat imediat și nu trebuie să fie fiert din nou pentru a face inofensivul Sambunigrin otrăvitor. Dacă utilizați sticle sterile, sucul îmbuteliat fierbinte poate fi păstrat câteva luni fără a fierbe în continuare.

citește și

  • Delicatete de casă: suc de soc
  • Este comestibil socul roșu?
  • Alegerea bătrânilor - o prezentare generală a celor mai importante reguli