Hortensia ca plantă de casă - cum să o îngrijești corespunzător

Locație

Oferiți hortensiei un loc luminos la fereastra florii. Cu toate acestea, ar trebui evitată lumina directă a soarelui, în special în timpul orelor fierbinți de amiază.

citește și

  • Mențineți hortensia ca plantă de apartament
  • Hortensia își cade florile - care este cauza?
  • Când este cel mai bun moment pentru a folosi hortensia?

Temperatura camerei

Hortensiile pot face față bine temperaturilor obișnuite ale camerei între 20 și 23 de grade. Cu toate acestea, frumoasele umbele de flori se ofilesc mai repede la temperaturi constant calde în interior.

la apă

Hortensia are nevoie și de multă apă în casă. Păstrați întotdeauna substratul bine umed, dar evitați înghițirea apei. Se toarnă excesul de lichid din jardinieră sau farfurie după câteva minute, astfel încât rădăcinile să nu stea în umed și să înceapă să putrezească. În regiunile cu apă foarte dură, ar trebui să udați planta de apartament cu apă de ploaie sau apă filtrată, deoarece prea mult calciu este slab tolerat pe termen lung și duce la frunze galbene, clorotice.

Hortensiile albastre au nevoie de soluri acide

În cazul hortensiilor albastre, este recomandabil să tratați ocazional apa de udare cu oțet. PH-ul substratului ar trebui să se stabilească puțin sub șapte. Verificați această valoare a solului cu benzi de testare la intervale regulate.

Substrat

Hortensiile nu se descurcă bine în solul normal de ghiveci. Așa că puneți hortensia în rododendri sau azalee, care are valoarea optimă a pH-ului și stochează apa mult timp fără să se ude. Se repotează la fiecare doi ani.

fertilizare

Hortensiile care sunt în interior, precum hortensiile care au fost transplantate în aer liber, au nevoie de un îngrășământ special. Sunt potrivite îngrășămintele de hortensie, azalee sau rododendron, pe care le adăugați în apa de irigație o dată pe săptămână în timpul fazei de creștere.

Flori albastre de hortensie

Aceste soiuri trebuie furnizate cu îngrășământ albastru o dată sau de două ori pe an. Alternativ, puteți dizolva aproximativ șase grame de sulfat de aluminiu, pe care le puteți obține la farmacie, în apa de udare o dată în primăvară.

Caracteristici speciale în îngrijire

  • Spărgeți regulat decoloratul, astfel încât planta să asigure flori noi.
  • După înflorire, puteți transplanta hortensia în aer liber.
  • Alternativ, puteți iernui hortensia într-o cameră răcoroasă, fără îngheț.

Sfaturi și trucuri

Deoarece întregul apartament este adesea încălzit, puteți aduce hortensia interioară într-un loc răcoros peste noapte, de exemplu casa scării sau dormitorul. Aceasta înseamnă că florile vor rezista mai mult.