Tăierea trandafirului - tutorial cu instrucțiuni și videoclip

Tăiați trandafiri de arbust care înfloresc mai des

Trandafirii moderni de arbust și numeroși trandafiri englezi ne încântă cu un festival de două ori al florilor. Capodopera florală se realizează atunci când mugurii din prima perioadă de înflorire se desfășoară pe lemnul peren din luna iunie . A doua grămadă de flori va străluci pe lăstarii din acest an de la sfârșitul lunii iulie . Cu o tăiere anuală în primăvară, sprijiniți creșterea și înflorirea. Cum să tăiați repoziționarea trandafirilor parcului corect:

 • Cel mai bun moment este atunci când forsythias înflorește
 • Subțierea lăstarilor morți, în creștere transversală și poziționate defavorabil
 • Reduceți creșterea de anul trecut a lăstarilor principali la sol cu ​​o treime sau jumătate
 • Scurtați lăstarii laterali de-a lungul schelelor la 3 până la 5 ochi
 • Tăiați lăstarii slabi și putreziți la bază

citește și

 • Trandafiri de arbust - vital și înflorit cu această îngrijire!
 • Plantarea trandafirilor de arbust: locație, calendar, echipament
 • Tăiați cimbrul în mod regulat - tutorial despre tăiere

Figura de mai jos ilustrează incizia pe un arbust de mărime medie. Dacă nu ați făcut-o deja în toamnă, tăiați primăvara capetele de flori moarte și șoldurile. Ești îngrijorat de un trandafir de parc slab în creștere care s-a remontat? Atunci poți tăia mai curajos. Lăstarii principali pot tolera cu ușurință o tăietură de până la două treimi. O acumulare masivă de suc este creată sub interfețe, ceea ce declanșează un mugur puternic. Dacă, pe de altă parte, un trandafir de tufiș crește peste capul tău, limitează tăierea la ceea ce este absolut necesar pentru a calma creșterea.

Tunderea trandafirilor de arbust

fundal

Croitorie - cheia succesului

Nu vă tăiați trandafirii de arbust nicăieri. Alegeți punctul de plecare pentru secatoarele aflate în imediata apropiere a unui ochi, o ușoară îngroșare pe filmare. Ca un ochi, grădinarii se referă la un sistem de muguri care ulterior se transformă într-o floare, un pliant sau un lăstar. Distanța ideală până la punctul fierbinte floral este de 5 până la 10 milimetri pentru trandafiri. Țineți foarfeca la un unghi ușor, astfel încât ploaia și apa de irigare să curgă cât mai repede posibil. Dacă alegeți o distanță prea mică, vă puteți tăia ochiul. La o distanță mai mare de 10 milimetri, lăsați un ciot lung care se usucă înapoi și deschide ușa către agenții patogeni patogeni.

Tunderea de vară maximizează înflorirea

După prima grămadă de flori, grădinarii de trandafiri scot din nou foarfeca. Capetele de flori ofilite nu numai că strică aspectul îngrijit, dar și umbresc mugurii pentru al doilea ciclu de înflorire. Faceți tăietura chiar deasupra primului prospect complet, sănătos . Acest lucru deschide calea pentru mugurii umflători care împodobesc trandafirul dvs. de arbust până la primul îngheț.

sfaturi

Tunderea de vară este oportunitatea ideală pentru o porție bine măsurată de îngrășământ cu trandafiri. Pentru ca trandafirii dvs. de remontare să nu rămână fără respirație florală după prima înflorire, dați creșterii un nou impuls cu un îngrășământ special pentru trandafiri.

Tăiați trandafiri cu arbust cu o singură înflorire

Trandafirii cu arbust cu o singură înflorire creează mugurii în anul precedent. Sezonul de înflorire opulent se extinde din mai / iunie până în iunie / iulie. Acest comportament de înflorire interzice tăierea viguroasă în primăvară, așa cum este obligatoriu pentru trandafirii cu arbust remontant. Cu puțin înainte de începerea creșterii, o tăietură moderată de îngrijire asigură ordinea. Măsuri de tăiere mai profunde au loc după perioada de înflorire și înainte de plantarea mugurilor. Acesta este un mod exemplar de a tăia trandafirii de arbust care înfloresc o dată:

 • Decupați flori ofilite și șolduri de la sfârșitul lunii februarie până la începutul lunii martie
 • Subțierea lemnului mort, a lăstarilor bolnavi și săraci
 • După perioada de înflorire, tăiați lăstarii lungi care ies din arbust
 • În mod ideal derivat dintr-o trage laterală inferioară

Începând cu al cincilea sau al șaselea an, trandafirii de arbust beneficiază de regenerare continuă. Pentru a face acest lucru, îndepărtați cel mai vechi lăstar de sol, în fiecare caz, chiar deasupra punctului de altoire, cu excepția cazului în care este vorba despre un trandafir de arbust altoit. Pe trandafiri sălbatici, tăiați lăsașul de schelă relevant la nivelul solului. O sevă se acumulează, care favorizează creșterea lăstarilor tineri la sol ca viitori lăstari de schele.

Tunderea trandafirilor de arbust

Digresiune

Trandafirii de arbust nu sunt trandafiri cățărători

O creștere maiestuoasă până la înălțimi înalte de 200 de centimetri îi ispitește pe unii grădinari de acasă să considere trandafirii de arbust ca trandafirii cățărători. De fapt, trandafirii de tufiș ating singuri înălțimea impresionantă și nu depind de spalier. Trandafirii cățărători, pe de altă parte, transformă fațadele și alte zone într-o mare de flori, cu condiția să fie disponibil un ajutor pentru urcare. În acest caz, artiștii de alpinism floral cuceresc înălțimi amețitoare de până la 10 metri. Creșterea specifică influențează îngrijirea inciziei. Un tutorial separat este dedicat tăierii corecte a trandafirilor cățărători.

Tăiați trandafiri mici de arbust

De când zonele de grădină au devenit din ce în ce mai mici, trandafirii mici de arbust au crescut. Cu o înălțime de 50 până la 100 de centimetri, trandafirii mici de arbust transformă grădina într-un basm de flori de vară. Obiceiul compact de creștere depinde în primul rând de faptul că tăierea viguroasă are loc primăvara. Cum să tăieți în mod corespunzător trandafirii mici de arbust:

 • Cel mai bun moment este primăvara
 • Subțireți în prealabil întregul tufiș în prealabil
 • Curățați florile ofilite și frunzele moarte
 • Tăiați lăstarii bolnavi, maro, negri în lemnul ușor și sănătos

După curățare, vă puteți dedica modelării. Tăiați toate lăstarii rămași la 30 sau 40 de centimetri. Faceți tăierea la 0,5 inci deasupra unui ochi orientat spre exterior. Tăiați la un unghi ușor, astfel încât cel mai înalt punct al tăieturii să fie chiar deasupra ochiului.

Trandafirii mici de arbust rămân tineri și înfloriți dacă combinați tăierea de primăvară cu întinerirea continuă. Din al treilea sau al patrulea an înlăturați cel mai vechi lăstar de la sol. Pe trandafiri altoiți, vă rugăm să tăiați deasupra punctului de altoire. Folosiți foarfeca pe trandafirii sălbatici chiar deasupra solului.

întrebări frecvente

Ar trebui să se tundă trandafirii cu rădăcini goale? Dacă da, când și cum pot tăia corect?

Cel mai bun moment pentru plantarea trandafirilor de tufiș cu rădăcină goală este toamna. Deoarece o tăiere cu atât de puțin înainte de iarnă poate provoca daune prin îngheț, tăierea plantei nu se face decât în ​​primăvara următoare. Tăiați firele rădăcinii excesiv de lungi sau deteriorate doar la 20-25 cm înainte de plantare. Când forsythias înflorește în anul următor, tăiați toate lăstarii unui arbust tânăr a crescut cu 3 până la 5 ochi. Cu cât este mai slabă, cu atât tăierea este mai puternică.

Am plantat trandafirul „Westerland” în septembrie anul trecut, cu o înălțime de 120 cm. Cât de mare prun trandafirul primăvara?

Tăiați în principal lemnul mort și deteriorat. Ramurile care cresc în interior și se freacă unele de altele sunt, de asemenea, tăiate. Lăstarii în creștere puternică îi lasă în picioare sau scurtează vârfurile cu maximum o treime. Lăstarii slabi încurajează creșterea puternică prin tăierea a 2 până la 3 ochi. Tăiați ramurile rămase înapoi la 4 până la 5 ochi.

Pe trandafirul meu de arbust, o lăstare foarte lungă și moale se dezvoltă pe lăstarul anului precedent, care poate fi ușor rupt. Trebuie îndepărtate complet astfel de lăstari?

Lăstarii deosebit de lungi și moi se numesc Geiltriebe. Vremea acoperită de nori pe termen lung sau o locație cu puțină lumină determină ca trandafirii de arbust să crească astfel de lăstari. De regulă, este suficient să scurtați acționarea claxonului la jumătate. Cu toate acestea, nu se poate exclude faptul că este vorba de o tragere de joc care încolțește din substrat. În acest caz, îndepărtați întregul film, complet, în mod ideal, rupându-l.

Acum 2 ani am plantat un trandafir de arbust care înflorește frecvent. Acum prosperă cu 2 ramuri puternice, de aproximativ 140 cm lungime și lăstari laterali subțiri. Cât de departe ar trebui să tund trandafirul primăvara?

În mare măsură este o chestiune a deciziei dvs. horticole cât de adânc tundeți înapoi un trandafir de arbust înflorit frecvent. Puteți fie să tăiați cele două lăstari principale înapoi la jumătate, fie să tăiați vârfurile. Când măsurați circumferința tăieturii, vă rugăm să rețineți că tufele de trandafiri se ramifică direct sub tăietură. Cu cât o tăiere este mai puternică, cu atât creșterea este mai tufoasă și mai compactă. Pe măsură ce cresc mai mulți lăstari, trandafirul arbustului are în mod corespunzător mai multe flori. Lăstarii laterali slabi trebuie tăiați înapoi la 2 până la 3 ochi pentru a întări creșterea.

Cele mai frecvente 3 greșeli

Oricine își taie trandafirul arbust odată înflorit, ca o varietate care înflorește mai des, se va lupta cu eșecul perioadei de înflorire. Lăsând tăierea complet în stânga se termină într-o pădure inestetică, aproape fără înflorire. Oricine își tratează trandafirii din parc cu tăieturi aleatorii declanșează sechele morbide. Pentru a nu fi nevoit să vă luptați cu astfel de daune, această prezentare generală enumeră erorile obișnuite de tăiere pe nume, cu sfaturi pentru prevenirea abilă:

Erori de tăiereDeterioraprevenirea
Trandafir cu o singură înflorire tăiat ca un trandafir cu mai multe înfloririEșecul perioadei de înflorireTăiați trandafiri cu arbust cu o singură înflorire la sfârșitul verii
tăiere arbitrarăDepresia creșterii, mugurii uscați, boalaTăiați 5-10 mm în diagonală peste un ochi
niciodată tăiatChelie într-o desiș impenetrabilă, săracă în florităiat sau subțire o dată pe an
Youtube

sfaturi

În patul de trandafiri, grădinarii moderni scot din nou foarfeca toamna, astfel încât remontarea trandafirilor de tufiș să prezinte un aspect îngrijit în timpul iernii. Florile ofilite și frunzele moarte sunt îndepărtate. Dacă lăstarii prea lungi împiedică instalarea protecției pentru iarnă, tăiați vârfurile ramurilor cu maximum o treime.