Hortensii mari - Aceste soiuri cresc deosebit de înalte

Hortensii: arbuști ușor de întreținut cu flori înșelătoare

Dacă hortensia nu este tăiată în mod regulat, poate crește până la o dimensiune de cel puțin doi metri. Multe soiuri sunt, prin urmare, ideale ca plantă de gard viu înflorită, informală. Gardul viu de hortensie necesită mai puțină îngrijire decât multe alte plantații și creează accente romantice cu numeroasele bile mari de flori. Spre deosebire de alte garduri vii, nu trebuie să tăiați acest ecran verde de confidențialitate. Este suficient să spargeți umbelele decolorate și să udați hortensia înfometată cu apă, dacă este necesar.

citește și

  • Creșterea hortensiei: cât de mare și largă este hortensia?
  • Ce hortensii sunt permise să fie tăiate vara?
  • Ce dimensiune poate atinge hortensiile?

Hortensia urcatoare are ca scop sus

Hortensia cățărătoare, care aparține grupului de auto-cățărători și nu folosește un dispozitiv de urcare, crește deosebit de mare pe garduri, copaci sau pereții goi ai casei. Compatibil cu umbra, această hortensie prosperă atât în ​​umbra parțială, cât și în cea completă. Datorită creșterii sale noduroase și a culorii atractive a toamnei, o hortensie mare de cățărat pune accente atractive de grădină pe tot parcursul anului. Din iunie încolo se împodobește cu frumoase flori albe marginale, care se deosebesc foarte frumos de frunzele strălucitoare de culoare verde închis. Umbelele destul de plate sunt foarte mari și au un miros plăcut dulce. Hortensia urcătoare poate crește până la șapte metri înălțime.

Ce trebuie făcut dacă hortensia a crescut prea mult

Dacă hortensia a crescut prea mare, puteți scurta considerabil arbustul și, prin urmare, îl întineri. Cu toate acestea, hortensia nu înflorește în anul tăierii, deoarece inevitabil trebuie să îndepărtați rădăcinile florilor.

Alternativ, puteți tăia o hortensie care a crescut prea mare în etape și tăiați doar unele dintre ramurile vechi la aproximativ 50 de centimetri. Acest lucru întinerește tufișul, dar nu trebuie să vă descurcați fără decorațiunile florale atractive.

Sfaturi și trucuri

Deoarece hortensia cățărătoare crește foarte mare, se poate câștiga în greutate considerabilă. Prin urmare, este recomandabil să atașați un dispozitiv de susținere a urcării care suportă greutatea hortensiei, în ciuda numeroaselor rădăcini adezive.