Suculentele într-un borcan - cum să le utilizați corect

Plantele din borcan - un ghid pas cu pas

De la bila de sticlă suspendată până la terariu, toate vasele de sticlă sunt potrivite pentru plantarea de plante suculente. De asemenea, aveți: Lut expandat (17,50 € la Amazon *) pentru drenaj, sol suculent sau cactus ca substrat, pietricele sau nisip de cuarț (14,90 € la Amazon *) pentru decorare. Mănuși rezistente la spini pentru manipularea plantelor armate. Desigur, diverse suculente nu ar trebui să lipsească ca personaje principale. Acesta este modul în care plantarea în sticlă funcționează corect:

 • Întindeți bile de lut expandat de 1-2 cm înălțime pe podea ca drenaj
 • Se toarnă în sol suculent și se umezește cu apă moale
 • Săpați gropi mici de plantare cu o lingură sau cu un băț
 • Ghiveci fiecare plantă și plantă într-o adâncitură
 • Apăsați substratul cu o lingură pentru o conexiune bună cu solul

citește și

 • Plantați și îngrijiți suculentele corect pe balcon - așa funcționează
 • Plantarea suculentelor în grădină - cum să o faci bine?
 • Plantați și îngrijiți suculentele în ghivece - așa funcționează

În cele din urmă, puteți decora suculentele din pahar după cum doriți. Cu pietricele sau nisip de cuarț puteți crea un habitat realist în miniatură. Stratul subțire de material anorganic împiedică, de asemenea, frunzele rozetelor suculente să intre în contact direct cu solul umed și, prin urmare, să putrezească. În conformitate cu sezonul curent, adăugați ouă de Paști mici primăvara sau adăugați glamour de Crăciun suculentelor iarna cu beteală.

Cum să ai grijă în mod corespunzător de suculentele din borcan - sfaturi și trucuri

Suculentele sunt la fel de ușor de îngrijit în sticlă ca și specificațiile lor pe pervaz sau în grădină. Acest lucru nu înseamnă că plantele ornamentale exotice se pot descurca complet fără atenția dumneavoastră. Cum să aveți grijă în mod corespunzător de bijuteriile bizare:

 • Apă cu apă moale pentru prima dată la o săptămână după plantare
 • Din martie până în octombrie, udați întotdeauna substratul atunci când este uscat palpabil
 • Aplicați îngrășământ suculent lichid la fiecare 3 până la 4 săptămâni din mai până în septembrie

Suculentelor le place să-și petreacă respirația de iarnă într-un pahar într-o locație luminoasă și rece, cu temperaturi de aproximativ 15 grade Celsius. Datorită evaporării reduse, udarea este foarte rar sau deloc necesară. Testele regulate pe degete indică dacă este nevoie de apă sau nu. Solul nu trebuie să se usuce complet. Suculentele nu primesc îngrășăminte în timpul iernii.

sfaturi

Suculentelor din pahar le place să petreacă sezonul cald pe balconul însorit. Dacă plantele de aici au ocazia să se bucure de aer proaspăt și de soare direct, ele produc florile dorite mai des decât cu cultivarea pe tot parcursul anului. În mod ideal, vasul de sticlă selectat este protejat de ploaie și deschis pe una sau două părți pentru o bună circulație a aerului.