Așezarea unui gazon pe balcon - cum funcționează?

O adevărată peluză pe balcon

Oricine intenționează să creeze un adevărat gazon pe balcon trebuie să acorde atenție câteva puncte de bază:

  • Verificați statica balconului
  • Dacă este necesar, întrebați proprietarul
  • Aplicați folie impermeabilă
  • Furnizați un strat de drenaj
  • Atașați conductele de canalizare
  • Aplicați gazon

citește și

  • Ridicați gazonul - așa creșteți suprafața gazonului
  • Pur și simplu lăsați gazonul în urmă după tuns
  • Creați un gazon nou - așa funcționează cu semințe și gazon

Statica îndeosebi joacă un rol crucial. Pământul nu numai că este foarte greu, dar și gazonul trebuie udat. Acest lucru creează o greutate pe care un balcon normal nu o poate suporta.

Un inginer structural ar trebui să fie consultat cu siguranță în timpul planificării, care va determina sarcina maximă. În casele și apartamentele închiriate, proprietarului trebuie să i se ceară permisiunea - ceea ce este puțin probabil să fie acordat din motive de protecție a clădirii.

Acesta este modul în care gazonul este așezat pe balcon

În primul rând, suprafața trebuie acoperită cu un film impermeabil. Trebuie să fie atât de puternic încât rădăcinile ierbii să nu o poată pătrunde.

Pe peliculă se aplică un strat de drenaj. Nisipul, pietrișul sau materialul de drenaj din centrul grădinii sunt potrivite pentru aceasta. Trebuie să existe un canal de scurgere care scurge apa din balcon. În caz contrar, irigațiile și apa de ploaie nu se pot scurge și se pot acumula la suprafață.

Dacă este deloc, ar trebui așezat doar un gazon finit pe balcon. Aici plantele de iarbă sunt deja ferm înrădăcinate.

Păstrați gazonul de pe balcon

O adevărată peluză de balcon trebuie, de asemenea, îngrijită. Aceasta include sablarea manuală și cositul regulat. Având în vedere dimensiunea, de obicei merită să folosiți o mașină de tuns iarba mică sau foarfece pentru a menține iarba mică.

Mai bine să îmbraci un gazon artificial

Dacă îți place frumos și verde pe balcon, ar trebui să folosești mai bine gazon artificial din motive de cost și greutate.

Poate fi tăiat și așezat cu ușurință. În plus, nu există lucrări de întreținere.

Sfaturi și trucuri

Gazonul artificial pentru balcon se poate distinge acum cu greu de gazonul real. Gazonul sintetic este rezistent la intemperii, dar ar trebui să aibă un drenaj bun, astfel încât apa de ploaie să poată curge.

Ce