Conservarea usturoiului sălbatic - aveți aceste opțiuni

Cel mai bun timp de recoltare pentru usturoiul sălbatic

Usturoiul sălbatic nu poate fi recoltat proaspăt tot timpul anului, deoarece își lasă frunzele să crească proaspete din pământ în fiecare primăvară și se retrage complet în bulbul său asemănător rădăcinilor la sfârșitul verii. Dar nu este adevărat că frunzele și florile sale ar deveni otrăvitoare după înflorire. Florile au gust foarte intens de usturoi în acest moment, ceea ce nu este pentru toată lumea. Frunzele recoltate târziu sunt mai fibroase și de calitate mai scăzută decât frunzele verzi proaspete tăiate în martie și aprilie. După recoltare, puteți păstra usturoiul sălbatic proaspăt la frigider pentru câteva zile. Această conservare pe termen scurt funcționează puțin mai bine cu următoarele trucuri:

  • Puneți ciorchinul de usturoi sălbatic într-un pahar cu apă
  • Înfășurați usturoiul sălbatic în hârtie de bucătărie umedă
  • Pune usturoiul sălbatic într-o pungă de plastic umflată și înnodează-l

citește și

  • Puneți usturoi sălbatic și faceți-l durabil
  • Usturoi sălbatic pentru bucătărie: timp de recoltare și fapte interesante
  • Vulpea tenia ca pericol la consumul de usturoi sălbatic

Este mai bine să înghețați frunzele și florile decât să le uscați

Dacă doriți să păstrați usturoiul sălbatic mai mult de doar câteva zile, trebuie fie să îl uscați, să îl înghețați, fie să îl introduceți. Spre deosebire de alte ierburi, uscarea este doar o opțiune secundară pentru usturoiul sălbatic, deoarece usturoiul sălbatic își pierde aroma. Este mai bine dacă congelați usturoiul sălbatic întreg sau tocat. O abordare inteligentă este de a îngheța usturoiul sălbatic tocat într-o puțină apă într-o matriță de cub de gheață. Aroma nu numai că este păstrată, dar este eliberată și mai puțin puternic altor alimente depozitate în congelator. Cuburile de gheață cu usturoi sălbatic pot fi ușor folosite pentru prepararea sosurilor, supelor, sosurilor, pesto de usturoi sălbatic și a altor feluri de mâncare.

Decaparea usturoiului sălbatic

Când murati usturoiul sălbatic, asigurați-vă că frunzele și florile recoltate sunt prelucrate cât mai proaspăt posibil. Practic, există două moduri diferite de a pune usturoiul sălbatic în oțet sau în ulei. Așa-numitele capere de usturoi sălbatic făcute din muguri de usturoi sălbatici care nu s-au deschis încă sunt deosebit de atrăgătoare. Trebuie să găsiți exact momentul potrivit pentru recoltarea lor în primăvară, când florile de usturoi sălbatice nu s-au deschis încă. Mugurii recoltați sunt apoi fierți cu puțină sare și oțet de plante și sunt gata pentru consum după aproximativ 2 săptămâni de maturare.

Sfaturi și trucuri

Deoarece părțile plantei de usturoi sălbatic pot fi contaminate cu ouă de vierme de vulpe mici, invizibil, ar trebui să le spălați întotdeauna bine înainte de a le consuma crude sau de a le păstra.