Îngrijirea switchgrass - așa prosperă

Ar trebui să ud apă regulată?

Nevoia de udare scade odată cu înaintarea în vârstă. Vă rugăm să udați în mod regulat o iarbă proaspăt plantată imediat ce suprafața pământului s-a uscat. Faceți acest lucru în primii doi ani. Un Panicum virgatum bine stabilit ar trebui să fie udat bine o dată sau de două ori pe săptămână în seceta de vară. În caz contrar, iarba ornamentală se mulțumește cu cantitatea normală de ploaie.

citește și

  • Tăierea corectă a ierbii - sfaturi privind sincronizarea și tăierea
  • Iarba este rezistentă? - Sfaturi pentru iernat
  • Iarbă ornamentală - momentul perfect pentru tăiere

Are iarba ornamentală nevoie de îngrășământ?

Cu cât solul este mai hrănitor, cu atât mai splendid este jocul de culori într-o iarbă. Deci fertilizați iarba ornamentală la fiecare 4 săptămâni din martie până în septembrie cu compost sau îngrășământ lichid. Rake compost, brici de corn, (6,39 € la Amazon *) humus de scoarță sau guano granulați ușor în discul rădăcinii și turnați mai mult. Pur și simplu adăugați îngrășământul lichid în găleată în apa de irigare.

Când și cum este tăiată switchgrass?

Tulpinile moarte protejează inima plantei de umezeală și frig în timpul iernii. În plus, iarba comutatoare servește drept adăpost sigur pentru numeroase insecte benefice atunci când hibernează. Cum să tăiați corect iarba ornamentală:

  • În martie, tăiați iarba înapoi la lățimea unei mâini deasupra solului
  • Pentru a face acest lucru, apucați tulpinile în grupuri și tăiați-le

Vă rugăm să vă asigurați că nu se poate vedea încă nicio înmugurire. Dacă tăiați firele proaspete de iarbă, aspectul este stricat pentru restul anului, deoarece tăieturile devin maro.

Are sens protecția de iarnă?

Switchgrass-ul este rezistent până la - 28 grade Celsius. Cu toate acestea, umezeala permanentă în eyrie determină putrezirea rădăcinii. Prin urmare, nu tăiați tulpinile moarte toamna, deoarece protejează inima plantei. Nu trebuie luate alte măsuri de precauție în pat. Așezați găleată pe un bloc de lemn și acoperiți recipientul cu bandă de iută, lână sau folie cu bule.

sfaturi

Cu flori de toamnă înalte ca un bărbat, iarba este un vecin minunat în grădina mare. Dacă aranjați iarba ornamentală elegantă împreună cu candelabrele înalte de 150-190 cm „Turnul lavandei” și margareta albă de octombrie de 140-180 cm înălțime, sunteți sigur că veți avea priviri admirative peste gardul grădinii.

Iarbă ornamentală „Red Ray” 5,87 EUR Cumpărați la baldur GRĂDINA MEA FRUMOSĂ Pat de iarbă „Sun” 44,1 EUR Cumpărați la baldur Pat de iarbă tare de iarnă 31,4 EUR Cumpărați la baldur