Îndepărtarea trifoiului din gazon - cele mai bune 5 sfaturi

Sfat 1: luptați manual cu perseverență

Pentru a îndepărta trifoiul alb răspândit de pe gazon, grădinarii cu o grădină cultivată natural optează pentru control manual. Deoarece trifoiul alb este mai puțin încăpățânat decât speciile sale, există șanse mari de succes. În stadiile incipiente ale infestării cu măcriș sau trifoi de corn, pot fi luate în considerare și următoarele metode pentru a elimina în mod fiabil buruienile:

 • Utilizați tăietorul de plivit pentru a apuca trifoiul împreună cu rădăcina, agitați-l ușor și scoateți-l din gazon
 • Ridicați zonele infestate mai mari adânc din pământ cu pică
 • Reparați golurile rezultate cu însămânțare sau bucăți de gazon

citește și

 • Ce ajută împotriva mușchiului și trifoiului din gazon?
 • Îngrășământul potrivit pentru sau împotriva trifoiului din grădină
 • Combaterea buruienilor din gazon - cele mai bune 10 sfaturi

Scoaterea trifoiului manual de pe gazon funcționează doar sporadic. Toate tipurile de trifoi au o rădăcină profundă, care îi ajută să se ancoreze în pământ. Atâta timp cât doar o mică rămășiță din această rădăcină rămâne în pământ, flagelul grădinarului hobby va continua să încolțească.

Cum să recunoști corect trifoiul din gazon

Cele mai importante tipuri de trifoi care vă pot coloniza peluza diferă atât vizual, cât și în ceea ce privește sistemul lor ecologic. Deoarece cele mai eficiente metode de control se bazează pe cunoașterea speciilor respective de trifoi, următorul tabel listează caracteristicile remarcabile pentru o identificare fiabilă:

Recunoașteți cele mai importante 3 tipuri de trifoiTrifoi albMăcriș de lemnTrifoi de corn
Statură5-20 cm5-15 cm10-30 cm
Bună ziuaMai până în octombrieAprilie-iunieIunie-august
Culoarea floriialbalb cu vene purpuriigalben
Forma floriisfericForma cupeidoldy
Planta indicatoare pentru calitatea soluluisărac în substanțe nutritive, calcaroaseSarac in var, acrusărac în azot

Sfat 2: Trifoi cu folie pentru a tăia aerul

Pentru a scoate manual trifoiul din gazon, este necesar un efort deloc de neglijat, combinat cu o doză bună de perseverență. Trifoiul este mai puțin transpirat oprind fotosinteza în buruieni. Acest lucru se realizează cu un film negru care nu lasă să treacă un singur fascicul de lumină. Cum se procedează:

 • Acoperiți zona de gazon populată cu trifoi cu folie de buruieni
 • Cântărește marginile filmului cu nisip și pietre sau fixează-le în pământ folosind ancore din plastic
 • Lăsați învelișul opac timp de 4 până la 6 săptămâni

Când scoateți foaia, atât trifoiul, cât și peluza se vor retrage. Spre deosebire de buruieni, însă, firele de iarbă se recuperează atunci când li se oferă o rație specială de îngrășământ. Cu toate acestea, pentru a îndepărta trifoiul, această metodă este recomandată numai pentru petele mici de gazon.

Sfat 3: Abordati mecanic trifoiul din gazon

Dacă trifoiul s-a răspândit invaziv pe întreaga suprafață a gazonului, grădinarii cu metode manuale sunt în pierdere. Pentru a îndepărta eficient buruienile, este necesar sprijin mecanic de pe scarificator. (76,01 € la Amazon *) Aprilie și septembrie sunt cele mai bune date pentru acest tip de combatere a buruienilor. Cum se face corect:

 • Tundeți gazonul cât mai scurt posibil într-o zi uscată și acoperită
 • Folosiți scarificatorul pentru a lucra suprafața ierbii într-un model de șah
 • Fertilizați și udați în mod repetat în următoarele 7-14 zile

Scarificatoarele sunt dispozitive speciale care zgârie pământul adâncime de 3-5 milimetri și pieptănă trifoiul și mușchiul. Ceea ce rămâne sunt tulpinile gazonului, care datorită aprovizionării ulterioare cu substanțe nutritive închid rapid golurile care au apărut. Dacă îndepărtați o cantitate mare de trifoi atunci când vă scarificați, însămânțarea va încuraja creșterea gazonului în zone deosebit de goale.

sfaturi

Oricine se luptă cu trifoiul încăpățânat în gazon poate consulta calendarul lunar. Poate că există ceva în acest sens dacă experții recomandă luna plină și luna în scădere ca moment ideal pentru combaterea buruienilor. La luna nouă, buruienile adună forță proaspătă pentru un nou început. Până atunci, trifoiul ar trebui să fie terminat.

Sfatul 4: Folosiți chimia pentru a aborda răul de la rădăcina trifoiului

Dacă trifoiul nu poate fi îndepărtat nici cu metode manuale, nici mecanice, există trei alternative dintre care să alegeți în ceea ce privește modul de procedare. Fie transformați peluza într-o pajiște, creați o peluză nouă sau legați clubul chimic. Următoarele preparate primesc în mod constant recenzii bune pentru îndepărtarea specifică a trifoiului din gazon:

 • Anicon Ultra, fără buruieni, de la Celaflor
 • Ucigașul de buruieni Banvel M de la Compo
 • Mașină de dezinfectat gazon Perfect de la Compo

Două aspecte joacă un rol important în alegerea preparatului. Produsul trebuie să fie special adecvat pentru utilizare pe peluze și să lucreze împotriva buruienilor dicotiledonate. Panaceele foarte renumite, cum ar fi Roundup sau Glifosatul, pe de altă parte, fac o muncă scurtă a întregii verzi - inclusiv a gazonului dvs.

Aplicați corect erbicide împotriva trifoiului

Pentru ca un ucigaș să poată îndepărta trifoiul din gazon pentru o lungă perioadă de timp, se concentrează lucrările pregătitoare importante și condițiile meteorologice optime. Vremea ușoară, fără îngheț este ideală. Solul trebuie să fie cald și uscat. Cum să creșteți eficiența erbicidelor împotriva trifoiului din gazon:

 • Fertilizați gazonul cu aproximativ 2 săptămâni înainte (cu cât creșterea este mai puternică, cu atât efectul este mai bun)
 • Nu tunde gazonul înainte de a folosi buruienul
 • În primele 8 ore după aplicare, nu trebuie anunțată nici o ploaie
 • Nu aplicați în lumina directă a soarelui, deoarece preparatul se usucă apoi prea repede

Purtați îmbrăcăminte de lucru de protecție formată din pantaloni și un bluză cu mânecă lungă. De asemenea, grădinarii prudenți cu pasiuni se îmbracă cu protecție respiratorie. Deoarece acestea sunt preparate lichide, vă recomandăm să folosiți o udă. Ceara fină de pulverizare de la un pulverizator sub presiune s-ar putea îndepărta de paturile din jur. Nu uitați să curățați bine udatorul de toate reziduurile erbicidului.

Sfatul 5: Preveniți eficient trifoiul în peluză - așa funcționează

Indiferent de tipul de trifoi, creșterea în gazon indică întotdeauna o deficiență. Îngrijirea profesională a gazonului este o profilaxie eficientă, astfel încât nici măcar nu trebuie să te lupți cu îndepărtarea buruienilor. Acordați atenție următorilor factori de îngrijire, veți priva trifoiul din gazon de existența sa:

 • Efectuați un test al valorii pH-ului sau o analiză a solului la fiecare 2-3 ani
 • Conform rezultatului, calcarul gazonului primăvara și fertilizați cu făină de corn
 • Întăriți gazonul toamna cu îngrășăminte care conțin potasiu
 • Nu tundeți mai adânc de 4-5 centimetri pentru a împiedica lumina soarelui să ajungă la semințele buruienilor și să le facă să germineze
 • Udați în mod regulat zona de iarbă când este uscată
 • Nu lăsați niciodată trifoiul să înflorească în grădină, deoarece semințele pot fi purtate de vânt pe gazon

Limitarea gazonului pentru a preveni trifoiul este o sabie cu două tăișuri. Pentru a combate trifoiul alb și măcrișul de lemn, varul de sodiu funcționează eficient, deoarece preparatul crește valoarea pH-ului. Dacă aveți de-a face cu trifoi de corn iubitor de var, puteți chiar să dați buruienilor o mână cu acest remediu.

Sfaturi și trucuri

Nu aveți chef de tunderea săptămânală a gazonului vara? Apoi, creați un gazon cu flori ca mijloc de aur între un gazon ornamental uniform și o pajiște de flori sălbatice până la genunchi. Această lovitură de geniu reușește datorită unei combinații de tipuri de gazon cu creștere lentă și tipuri mici și solide de flori. Se tund aici doar de 2-3 ori pe sezon.