Păstrați pomul fructifer în găleată - Aceste soiuri sunt potrivite

Tipuri de fructe și tipuri potrivite pentru cultura găleții

Desigur, nu toate tipurile și tipurile de fructe sunt potrivite pentru păstrarea în ghivece. Pomii fructiferi mari, de exemplu, nu-și au locul într-o jardinieră îngustă. La fel ca speciile și soiurile cu creștere rapidă, acestea nu sunt potrivite pentru păstrare în ghivece, deoarece de obicei trebuie pregătite pentru iarnă înainte ca fructele să se coacă. Unele soiuri de mere pot fi rafinate pe o bază de creștere foarte slabă, la fel ca și piersicile și caisele. O pară pentru oală, pe de altă parte, ar trebui rafinată pe o bază de gutui. Preparate în acest fel, aceste soiuri sunt potrivite în special pentru o cultură de găleată:

  • Apple: „Discovery”, „James Grieve”, „Rubinola”, „Goldparmäne”, „Alkmene” și altele
  • Pear: „Bunte Julibirne”, „Clapps Liebling”, „Williams Christ”, „Gute Luise”, „Alexander Lucas” și alții

citește și

  • Ideal pentru grădina mică - ridicați pomul roditor la tufiș
  • Poți păstra un copac fructifer mic?
  • Cum să plantați în mod corespunzător un pom fructifer - locația, solul, distanța de plantare

Așa-numiții balerini sau pomi fructiferi coloane sunt, de asemenea, o soluție elegantă, deoarece nu au deloc lăstari laterali și, prin urmare, fructele sunt aproape atașate de trunchi.

Poti copacii in mod corespunzator si ingrijeste-i

Desigur, randamentul fructelor dintr-un pom fructifer crescut într-o cadă nu poate fi prea mare. Dar copacul compensează acest lucru în principal prin efectul său decorativ. Puteți cumpăra lemn adecvat de la o pepinieră de copaci (uneori numită „fruct pitic”) sau să îl cultivați singur.

Puneți pomul fructifer într-o găleată

Cel mai bine este să folosiți sol pentru ghiveci normal pentru ghiveci, deși, desigur, nu trebuie să uitați de drenaj. Rădăcinile sunt tăiate astfel încât să aibă mult spațiu în oală. Inițial, un recipient cu un diametru superior de aproximativ 25 de centimetri și o înălțime de aproximativ 25 până la 30 de centimetri este de obicei suficient (adică o capacitate de aproximativ 10 litri de sol). Următorii ani vor fi transplantate în recipiente de 20 litri. Așezați pomi fructiferi puternici aproape unul de celălalt în sezonul rece și dați-i cu frunze de protecție.

Fertilizați în mod corespunzător arborele din ghiveci

Pentru a îndeplini cerințele nutriționale, dați un îngrășământ cu eliberare lentă în primăvară conform instrucțiunilor de utilizare sau fertilizați ghivecele cu fructe cu un îngrășământ complet lichid la fiecare două până la trei săptămâni în timpul sezonului principal de creștere până la sfârșitul lunii iunie. În plus, fertilizarea trebuie efectuată o dată în martie / aprilie, la momentul înmuguririi.

sfaturi

Dacă așezați pomii fructiferi în ghiveci protejați în mare măsură împotriva ploii, boli fungice, cum ar fi crusta sau rugina, nici măcar nu vor apărea.