Îngrijirea Anthurium Andreanum - așa se simte bine floarea flamingo

Cum se toarnă?

La fel ca toate florile de flamingo, Anthurium Andreanum nu formează o minge de rădăcină extinsă și, prin urmare, nu face față bine secetei sau apei.

  • Ori de câte ori bila de rădăcină se simte uscată după testul degetului mare, udați-o bine.
  • Anturiurile nu tolerează varul. Folosiți apă de ploaie sau apă de robinet veche.
  • Înclină excesul de lichid din farfurie după câteva minute, altfel există riscul putrezirii rădăcinii.

citește și

  • Marea floare de flamingo (anthurium andreanum) este otrăvitoare?
  • Anthurium: îngrijire și soiuri
  • Cum este fertilizat corect anthurium (floarea de flamingo)?

Cum se face fertilizarea?

Ca toate plantele, Anthurium Andreanum necesită un aport regulat de substanțe nutritive. Cu toate acestea, sunt destul de cumpătători. Jumătate din doza de îngrășământ lichid disponibil în comerț, administrată la fiecare două săptămâni, este complet suficientă.

Când repotezi?

Deoarece mingea de rădăcină a Anthurium Andreanum nu este foarte pronunțată, de obicei trebuie să repotați floarea flamingo doar la fiecare doi sau trei ani. Dacă nu puteți uda cu apă fără var, ar trebui să dați plantei substrat proaspăt în fiecare an.

Cum se taie?

Răspunsul la această întrebare este simplu: deloc. Ar trebui să tăiați doar frunze galbene sau maronii decolorate cu un cuțit ascuțit. Dacă planta devine prea mare, vă rugăm să nu vă tăiați, ci să împărțiți la repotare.

Ce boli sunt amenințate?

Floarea flamingo este destul de robustă și este rareori atacată de boli. Doar boala petelor de frunze, care prezintă pete maronii cu halou galben și margine neagră, apare ocazional. Fungicidele disponibile în comerț ajută bine în acest caz.

Se produc dăunători?

Acarienii de păianjen pot provoca, de asemenea, probleme pentru anthurium. Animalele mici nu se văd adesea cu ochiul. Dacă fumezi anturiul, pânzele devin vizibile. În acest caz, izolați planta pentru a preveni răspândirea dăunătorilor și tratați planta cu un insecticid adecvat.

sfaturi

Ca plantă de pădure tropicală, Anthurium Andreanum are nevoie de un climat de cameră cu umiditate relativ ridicată. Tăvile de evaporare pe fereastra de flori sau o fântână interioară creează condiții ideale.